Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur’un İdris’i Ercan Kesal eleştirileri toptan bitirdi: Böyle bir mahalle olur mu?

Çukur’un İdris’i Ercan Kesal eleştirileri toptan bitirdi: Böyle bir mahalle olur mu?

tarafından zk zk

Show TV’de yayınlanan ve geçtiğimiz hafta sezon finali yapan Çukur dizisinde İdris Koçovalı karakterini oynayan usta oyuncu Ercan Kesal, diziyle ilgili yaptığı değerlendirmeyle dikkat çekti.

Çukur dizisinde mantık arayan kimi izleyicilerin “Onca olay oluyor, mahalleye polis gelmiyor” şeklinde pek çok eleştirilerine maruz kalıyor.

Her bölümde ölen ölene durumu yaşanıyor, büyük patlamalar oluyor, bir dizi olay dönüyor. Normal bir hayat içinde böyle bir mahalle olması kimsenin aklına yatmıyor!

Ercan Kesal da NTV’de çıktığı bir programda aslında bu tür eleştirilere toptan yanıt olacak bir açıklama yaptı.

Çukur dizisinin sevilme nedenlerini ortaya koyan Kesal, konuşmasını bağladığı cümle ile de dikkat çekti.

Milliyet Cadde Yazarı Sina Koloğlu, köşesinde Ercan Kesal’ın katıldığı programla ilgili şunları yazdı:

 

“ÇUKUR’U İDRİS KOÇOVALI ANLATTI

‘O Anın Hikayesi’nde, Gülay Afşar’ın konuğu Ercan Kesal’dı. “İnsanların kendilerini orada hissettikleri, özdeşleştikleri ve ‘satarsis’ dediğimiz olmazsa olmaz duyguyu yaşadıkları bir dizi” dedi Kesal. Bir de unuttukları duyguları yeniden yaşamak, hatırlamak ‘mahalleyi, dayanışmayı, feda duygusu’na vurgu yaptı… “Ama sonuçta distopik bir dünya… Böyle bir mahalle olabilir mi?” dedi.”

DİSTOPİK (DİSTOPYA) NE DEMEK?

Gelecekte olabilecek olumsuz toplumları tanımlamak için kullanılan ‘distopya’ kelimesinin kökeni eski Yunancaya dayanır. Anti �” ütopya diye de adlandırabileceğimiz distopyayı oluşturan ‘dis’ ve ‘topya’ hecelerinin kökü eski yunancada ‘kötü’ ve ‘yer’ olarak yer alır.

Distopik toplumlar zulüm, terör, fakirlik, sefalet veya çok ilerlemiş teknolojinin topluma olumsuz yansımasının olduğu kurgusal toplumlardır. Bu toplumlarda ağırlıkla baskıcı, otoriter/ totaliter bir devlet sistemleri vardır. Bu kurgularda toplum çoğunlukla aşırı nüfus ile birlikte kişisel veya genel tüm özgürlüklerin kısıtlaması veya kontrol altındadır.