Ana sayfa Kadın Haberleri Damla Sönmez’in hayatının dönüm noktası 2009 yılı oldu!

Damla Sönmez’in hayatının dönüm noktası 2009 yılı oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Ünlü oyuncu Damla Sönmez, youtube’da yer alan Senaryo Sohbetleri programının konuğu oldu. Yönetmen Bora Talat Oyacı’nın sorularını yanıtlayan Sönmez, oyuncu olmayı ne zaman istediğini kendisinin de bilmediğini anlattı. Küçüklüğünde tiyatro oyunları seyrettiğini ve onlardan etkilendiğini anlatan Damla Sönmez, ilkokulda Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kurslarına gittiğini belirtti.

Oyuncu, Fransa’da yer alan Sorbonne Üniversitesi’nde 1 yıl dramaturji eğitimi aldığını ama tamamlamadan geri döndüğünü anlattı. Yeditepe Üniversitesi’nde okuyan ve televizyon seçmelerine giden Damla Sönmez, bir tiyatroda da asistanlık yaptı. Damla Sönmez, dizilerde rol almaya başladığını, tiyatroda ise reji asistanlığı yaptığını ve aynı dönemde de okula giderek eğitimine devam ettiğini ifade etti.

2004 yılında profesyonel oyunculuk kariyerine başlayan Damla Sönmez, 2010 yılına kadar toplam 9 projede yer aldı. Bu dönemin tecrübe kazanmak için kendisine fırsat sunduğunu belirten Damla Sönmez, “Bir yandan okula giderken, bir yandan mesleği icra ediyor olmak, bana hata yapma hakkı da vermiştir diye düşünüyorum” dedi.

Damla Sönmez'in hayatının dönüm noktası 2009 yılı oldu! 8

Geleceğe dönük kariyer planı gibi bir planlama yapamadığını anlatan Damla Sönmez, işini çok sevdiğini, kalbini çarptıran işlerde bulunmaya özen gösterdiğini ve kendisini korkutan karakterlere daha özel bir ilgi gösterdiğini söyledi.

“Sinema filminde oynamak her oyuncunun hayalini süsler” diyen Damla Sönmez, ilk olarak 2009 yılında Kampüste Çıplak Ayaklar isimli kısa metraj filmde rol aldı. Oyuncu daha sonra da Bornova Bornova isimli filmde yer aldı.

Bu film oyuncu adına ödüllerle dolu bir başarı getirdi. Özlem karakteri sayesinde ‘en iyi yardımcı kadın oyuncu’ ödülleri peş peşe geldi. 46. Antalya Altın Portakal, Sadri Alışık ve 16. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, SİYAD ödüllerinden ödüller geldi.

Kariyerinin başlarında gelen bu ödüllerin büyük önem taşıdığını belirten Damla Sönmez, kendisi adına bir mihenk taşı olduğunu ifade etti.

Damla Sönmez'in hayatının dönüm noktası 2009 yılı oldu! 9

Bornova Bornova filminde yer aldığı oyuncuların çok iyi isimler olduğunu belirten Damla Sönmez, Bornova Bornova’yı çekmeye İzmir’e gitmeden önce İstanbul’da provalar yaptıklarını ve o süreçte yönetmenin ne istediğini anladığını söyledi.

İyi senaryonun çok önemli olduğunu ama senaryoyu okurken o hissi alması gerektiğini anlatan Damla Sönmez, bir projeye karar verirken yönetmen ile oturup konuştuğunu ve o konuşmadan sonra karar verdiğini ifade etti.

Videodan sohbeti izleyebilirsiniz: