Ana sayfa Dizi Haberleri “Danışmanınız yok mu sizin?” Ufak Tefek Cinayetler’de hata üstüne hata! Eleştiriler yenilir yutulur cinsten değil!

“Danışmanınız yok mu sizin?” Ufak Tefek Cinayetler’de hata üstüne hata! Eleştiriler yenilir yutulur cinsten değil!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’de Salı akşamları ekrana gelen ve başrollerinde Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Tülin Özen, Bade İşçil ile Mert Fırat’ın yer aldıkları Ufak Tefek Cinayetler dizisi ekrana fırtına gibi gelmişti.

Dizinin ilk bölümlerinde büyük bir merakla izlenen ve hem oyunculukları, hem konusu hem de kostümleri ve çekim mekanlarıyla çok fazla gündemde kalan dizi, neredeyse 7-8 bölümdür ciddi bir eleştiri bombardımanına uğruyor.

Diziyi izleyenler sosyal medyadan öyle eleştiriler yapıyorlar ki her hafta yayınlanan bölümde umutlanıp yeniden klişeler veya hatalar nedeniyle diziden soğumaya başladılar.

Son yayınlanan 22. bölümden sonra dizide yapılan yanlışları yine sosyal medya üzerinden sert bir dille yorumlayan izleyenlerin bu sözleri ne kadar dikkate alınır bilinmez ama görünen o ki bu eleştirilerin ardı arkası kesilmeyecek böyle giderse!

İşte geçtiğimiz bölüme damgasını vuran Merve ve Serhan’ın anlaşmalı boşanma meselesinde ortaya çıkan bazı durumlar da yine eleştiri konusu oldu. Peki izleyenlerin söylediği gibi anlaşmalı boşanmalarda tanık gerekmez mi? Bakın bu konuda yaptığımız kısa bir anlaşma neticesinde internet ortamında dahi bulunabilecek hukuki durum nasıl:

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVALARINDA TANIK GEREKİR Mİ?
Evlilik birliğinde çeşitli olumsuzluklar yaşayan; ailesel ve çevresel faktörlerin olması tarafları boşanma kararı aldırtmaktadır. Medeni Kanun aile birliğinin korunmasını planlamış olsa da evlilik birliğinin temelden sarsılması ve evlilik birliğinin sürdürülemeyecek noktaya gelmesi boşanma davasına itmektedir. Boşanma kararı alan çiftlerin birbirlerine bu karar söylemeleri ve aralarında bir uzlaşma sağlayarak da uygulayabilmektedirler. Anlaşmalı boşanma bu durumlarda yani kendi aralarında her hususta anlaşan çiftlerin bu şekilde boşanabilmelerini öngörmektedir.

Anlaşmalı boşanma davalarında eğer evlilik birliği 1 yıl sürmüşse, anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanıp imzalanmış ve taraflar her konuda uzlaşma sağlamışlarsa boşanma hükmü verilebilir. Anlaşmalı boşanma davalarında davaya bakmakla yükümlü olan Aile Mahkemesi gerekli işlemleri yaparak bir duruşma günü tayin ederek günü tebligat yoluyla taraflara bildirir. Eşler duruşmanın ilk celsesinde hazır bulunmak zorundadırlar. Zira eşlerden birinin davaya bizzat gelmemesi boşanma davasını çekişmeli boşanma davasına dönüştürecektir.

Anlaşmalı boşanma davalarında eşler boşanma isteklerini bizzat kendi iradeleriyle hakim karşısında söylemek zorundadırlar. Gösterilen boşanma sebepleri hakim tarafından incelenip bir aykırılık görülmezse boşanma kararı verilir. Anlaşmalı boşanma davalarında tanık gösterilmesine gerek yoktur. O yüzden eşlerin dava süresince tanık bildirmesine ya da delil bildirmesine gerek duyulmamaktadır. Taraflar kendi iradeleri ve istekleriyle anlaşmalı boşanma talebinde bulundukları için Hukuk Mahkemeleri Kanunu gereği herhangi bir ispata gerek yoktur.

Hukukla ilgili ya da günlük hayata uymayan bazı olaylarla ilgili izleyici bakın diziye nasıl eleştiriler getiriyor: