Ana sayfa Dizi Haberleri “Dekor için de dizi izlenmez ki!” Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisine sert eleştiri!

“Dekor için de dizi izlenmez ki!” Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisine sert eleştiri!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix için çekilen ve uzun süredir yayınlanması beklenen Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi, dijital platformun son dönemde öne çıkan projesi oldu. Hazal Kaya, Selahattin Paşalı ve Tansu Biçer’in başrolünde oynadıkları diziyle ilgili olarak kimi eleştiriler yapılırken, beğenen izleyiciler de yorumlarını mesajlarda dile getiriyorlar.

Özellikle dizide Atatürk’ün de canlandırılması, pek çok izleyiciyi duygulandıran sahnelerle dikkatleri çekti. Hazal Kaya’nın, Atatürk’e gidip sarıldığı o anlar, özellikle izleyicinin gözlerini yaşartan bir sahneydi. Selahattin Paşalı ise dizide oyunculuğu ile dikkat çeken kişilerin başında gelmekte.

Charles King’in aynı isimli romanı, dizide bambaşka bir şekilde ele alınırken, zaman yolculuğu yapılan ve tarihi öğeler de içeren fantastik bir diziye dönüşmüş hikaye.

3 Mart’ta yayınlanan dizi, Netflix Türkiye’nin Top 10 listesinde de ilk sıraya yükseldi bir kaç gün içinde. Dizinin özellikle yurt dışında da ilgi görmesi bekleniyor. Oyuncular da uluslararası bir proje olduğu düşüncesini röportajlarında dile getiriyorlar.

"Dekor için de dizi izlenmez ki!" Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisine sert eleştiri! 7

Pera Palas ile ilgili bir yazı hazırlaması gereken acar muhabir Esra’nın, bir anda 1919 yılına gitmesi ve Atatürk’e suikast planını öğrenerek bu planı suya düşürecek bir maceraya atılması anlatılıyor Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinde. 8 bölümlük dizide Esra’ya Hazal Kaya hayat vermekte. Halit karakteri ile Selahattin Paşalı ve Ahmet karakteri ile de Tansu Biçer, dizinin üç başrol oyuncusu.

Şimdi gelelim diziyle ilgili eleştirilere. İzleyicilerden gelen kimi eleştirilerin yanı sıra gazetecilerden de bazı eleştiriler gelmekte. Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Yazgülü Aldoğan da bu eleştirileri yapanlardan bir tanesi.

Dizinin dekorunu ve mekanlarını öven Aldoğan, bu konuda Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin görselliğine atıfta bulunmakta. Özellikle dönemi yansıtan sokaklar, iç mekanlar için büyük bir çaba harcandığı izleyici tarafından da aşikar. Ancak bu çabanın, harcanan bu emeğin hakkını veremediği görüşünde Yazgülü Aldoğan…

İstanbul’un tarihi mekanları arasında en özel olanlarından birisi Pera Palas oteli açısından büyük bir kazanım olduğunu öncelikle eklemekte Aldoğan. Pek çok kişinin, sırf Pera Palas’ı görmek için bile izleyeceği görüşünde. Ancak 8 bölümlük diziyi izlerken sürekli saatine baktığını da eklemekte…

Aldoğan, “Sırf dekor ve mekân için de dizi seyredilmiyor ki!” diyerek senaryoya da eleştirisini koyuyor:

“Senaryoyu yazan Elif Usman, hayal kurmak için ne kadar zorlanmış, zaman içinde gidip gelmek asansörle inip çıkmak kadar kolay olabilir mi? Fantastik değil, komik oluyor? Tamam, bu bir dizi ama 2022’deki genç kadın, 1930’lu yılların aracına binip kullanabiliyor ve Sarıyer tepelerindeki konaktan Pera’ya geliveriyor! Navigasyona da baksaydı tam olacaktı…”

Dizinin başrol oyuncusu Hazal Kaya’yı da eleştirmiş Yazgülü Aldoğan. Özellikle şarkı söyleyip dans ettiği sahneyi beğenmediğini şöyle ifade ediyor…

“Hazal Kaya, olmamış, olmamış, olmamış mı? Gazeteciyi oynayan Hazal Kaya’nın “ayakları üzerinde duran kadın” imajı için otel müdürüne “Ahmet Abi” demesi, beceremediği halde sahneye çıkıp şarkı söyleyip bir de dans etmesine ne demeli?”