Ana sayfa Sosyal Medya Demet Evgar’dan dizilerdeki kadın karakterleri üzerine çok çarpıcı itiraf!

Demet Evgar’dan dizilerdeki kadın karakterleri üzerine çok çarpıcı itiraf!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin İyi Niyet Elçisi olarak duyurulan Demet Evgar, büyük bir mutluluk yaşıyor… Ünlü oyuncu, bu duyurunun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılmasından da çok memnun.

1980 yılında Manisa’da dünyaya gelen oyuncu hem tiyatro hem sinema hem de dizi sektöründe aynı zaman dilimi içinde 3 farklı alanda da kendisini gösteren bir isim olarak öne çıkıyor. 1995 yılından bu yana setlerde görmekte olduğumuz Demet Evgar, kadın haklarına ve kadına şiddete karşı sergilediği duyarlılık ile de biliniyor.

Birçok dizi hayranını mest eden 1 Kadın 1 Erkek projesinden sonra birbirinden farklı dizilerle akıllarımızda yer alan oyuncu, Avlu isimli yapımla da yine çok dikkat çekmişti. Geçen sezon Alev Alev isimli Show TV dizisinde başrolde yer alan Demet Evgar, hayranlarının kendisine verdiği destekten çok memnun.

Demet Evgar'dan dizilerdeki kadın karakterleri üzerine çok çarpıcı itiraf! 8

İyi Niyet Elçisi ilan edilmesi ile birlikte takipçilerinden çok güzel tepkiler aldığını belirten Demet Evgar, “Çok destekleyiciydi herkes. Çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandan beri yapmak istediğim bir şeydi” diye konuştu.

Kadına yönelik projelerle olabildiğince çok kadına ulaşmaya çalışacağını anlatan oyuncu, televizyon projelerinde önüne gelen kadın rolleriyle ilgili bir sıkıntıyı da dile getirdi.

Demet Evgar, bu sorunu şu sözlerle ifade etti: “Oynadığın kadın rolünün içinde, bir sürü yaptırımın içinde, bu rolü o şekilde almak istemiyorum dediğimde… ‘Bu rolü o şekilde almak zorundasın’ gibi bir sürü sınırla karşılaşıyoruz. Bir kadın olarak her sektörde olduğu gibi, bizim sektörde de yaşadığımız şeyler maalesef.”

Demet Evgar'dan dizilerdeki kadın karakterleri üzerine çok çarpıcı itiraf! 9

Kadın yazar olsa bile hikayelerde kadına dayatılan çok fazla şey olabildiğinin altını çizen oyuncu, sektörde bu durumun fark edilerek ya da fark edilmeden yapılabildiğini, kendisi de bu tür sorunlarla karşılaştığını anlattı.

Bir de örnek veren Demet Evgar, “İyi anne, başrol karakter ise sarışın olamaz gibi bir yargı var herkesin kafasında. Ufacık bir örneği” diye konuştu.

Kadın oyuncuların sosyal medyadan tacizler alması durumu son dönemlerde çok konuşuluyor, Demet Evgar da benzer durumlar olabildiğini ama çok ciddi bir sorunla karşılaşmadığını ifade etti.