Ana sayfa Sosyal Medya Demet Özdemir, Burcu Biricik, Hande Erçel… ‘En Güzel Türk Kadın Oyuncu’ bakın kim oldu?

Demet Özdemir, Burcu Biricik, Hande Erçel… ‘En Güzel Türk Kadın Oyuncu’ bakın kim oldu?

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Son dönemde dizilerimizle dünyanın pek çok ülkesinde ünlü olan yerli oyuncularımız, sosyal medyada farklı şekilde düzenlenen anketler, araştırmalarla ön plana çıkıyorlar. Dünyanın pek çok ülkesinde, artık Türk oyuncular heyecanla takip ediliyor, merakla haklarındaki her bilgiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Dizilerimizin yayınlandığı Latin Amerika ülkelerinin yanı sıra dünyadaki başka ülkelerden de Türk oyunculara karşı ilgi giderek büyüyor. Bu ilginin arkasında, Netflix, Disney Plus gibi dijital platformların yaygınlaşması ve yerli yapımların dünyada büyük ilgi görmesi de etkili.

İngiltere’den gelen son bir bilgi ise oyuncularımızın ne kadar çok dikkat çektiğinin bir başka göstergesi. Ülkede yayınlanan Nubia Dergisi’nin düzenlediği bir ankette, 2022 yılının ‘En Güzel Türk Kadın Oyuncusu’ kategorisinde yer alan isimler dikkat çekti.

Küresel çapta ankete oy verenler, en güzel Türk kadın oyuncuyu seçti. 1 Temmuz’da son bulan ankete, dünyadan 52 ülkeden katılım oldu. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok ülkesinde giderek şöhretleri artan oyuncularımız, başarıları ile olduğu kadar güzellikleriyle de ön plana çıkıyorlar.

“En Güzel Türk Kadın Oyuncusu” kategorisinde de hepsi birbirinden ünlü ve popüler oyuncularımız ankete dahil oldular. Listedeki 10 Türk kadın oyuncu da dünya çapında, rol aldıkları yapımlarla giderek daha da çok tanınan isimler.

Listenin birinci sırası aslında şaşırtmadı! Özellikle Sen Çal Kapımı dizisinde oynadıktan sonra, ünü Türkiye sınırlarını aşarak özellikle Latin Amerika ülkelerinde çok konuşulan Hande Erçel, listede birinci sırada yer aldı.  Erçel, İspanya, Türkiye, İtalya, Brezilya gibi ülkelerden gelen yoğun oylarla birinciliği elde etmeyi başardı.

Demet Özdemir, Burcu Biricik, Hande Erçel... 'En Güzel Türk Kadın Oyuncu' bakın kim oldu? 13

Listenin ikinci ismi de şaşırtmadı! Zira o da son dönemin çok konuşulan popüler kadın oyuncularından! Erkenci Kuş dizisi ile kariyerinde büyük bir sıçrama yaşayan Demet Özdemir de listenin 2. sırasındaydı. Türkiye’de de benzer kategorilerde bu iki isim, listenin ilk iki sırasında yer alıyor çoğunlukla. Dünya çapında yapılan oylamada da durum değişmemiş…

“En Güzel Türk Kadın Oyuncusu” kategorisinde 3. sırada ise Elçin Sangı var! Malum o da Kiralık Aşk dizisi ile büyük bir şöhretin sahibi oldu. Dizi, pek çok ülkede yayınlandı ve çok konuşuldu. Sangu da 2015-2017 yılları arasında yayınlanan Kiralık Aşk dizisiyle dünyanın pek çok ülkesinde gözde bir isim…

Nubia Dergisi’nin listesinde 4. sırada ise, yakın zamanda Serkan Çayoğlu ile evlenen Özge Gürel var. Kiraz Mevsimi dizisinde başlayan aşklarının ardından, geçtiğimiz günlerde evlenmişlerdi.

Demet Özdemir, Burcu Biricik, Hande Erçel... 'En Güzel Türk Kadın Oyuncu' bakın kim oldu? 14

Listede 5. sırada ise yine tahmin edilmesi zor olmayan bir isim Ebru Şahin var. Şu sıralar Destan dizisi ile ekranlara gelen oyuncu, aslında kariyerinde çok önemli bir dönemeç olan Hercai dizisindeki Reyyan karakteri ile daha çok tanınıyor dünyada. Pek çok ülkede yayınlanan diziyle, gönülleri fethetmiş görünüyor. Şahin de geçtiğimiz günlerde hayatını Basketbolcu Cedi Osman ile birleştirdi…

Camdaki Kız ile şu sıralar gündemde olan Burcu Biricik de “En Güzel Türk Kadın Oyuncusu” kategorisinde 6. sırada yer alıyor. Biricik, başarılı oyunculuğu ile beğenilen bir isim. Hayat Şarkısı ile kariyerinde çıkış yakalayan oyuncu daha sonra Kuzgun dizisi ile başarısını sürdürmüştü. Kırmızı Oda’ya konuk oyuncu olduğu dönemde de çok konuşulmuştu. Ardından Camdaki Kız dizisi ile dünya çapındaki ününe ün katmayı sürdürüyor.

Demet Özdemir, Burcu Biricik, Hande Erçel... 'En Güzel Türk Kadın Oyuncu' bakın kim oldu? 15

Listenin 7.sırasında bir sürpriz isim bulunuyor. Her ne kadar çok fazla gündeme gelmese de Kuruluş Osman dizisini izleyenlerin favorisi. Diğer isimler kadar popüler değil ama dizide ‘Rabi’a Bala Hatun’ karakterine hayat veren güzel oyuncu Özge Törer de listenin yedi numarası oldu.

Demet Özdemir, Burcu Biricik, Hande Erçel... 'En Güzel Türk Kadın Oyuncu' bakın kim oldu? 16

8. sırada ise şu sıralar ekranlarda olmayan ama oynadığı dizilerle farklı ülkelerde gündemde kalmaya devam eden bir isim Aslı Tandoğan var. Oyuncu, Kurşun Yarası, Ah İstanbul ve Muhteşem Yüzyıl Kösem gibi yapımlardaki performansı ile göz doldurmuştu.

Demet Özdemir, Burcu Biricik, Hande Erçel... 'En Güzel Türk Kadın Oyuncu' bakın kim oldu? 17

Ekrana en son Star TV’de yayınlanan Kaderimin Oyunu dizisi ile gelen Öykü Karayel de listede 9. sırada. Özellikle Kuzey Güney dizisiyle ünlenen oyuncu, rol aldığı yapımlarla adından söz ettiriyor. Güzelliği ile de hayranlarının beğenisini toplamakta.

Demet Özdemir, Burcu Biricik, Hande Erçel... 'En Güzel Türk Kadın Oyuncu' bakın kim oldu? 18

Türkiye’nin popüler kadın oyuncularından olan Beren Saat’in ise listede son sırada olması dikkat çekici. Oyuncunun tabloda gerilerde yer almasının nedeni, şu sıralar çok fazla dizilerde oynamamasına da yorulabilir! “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisiyle tüm dünyada tanınan Beren Saat, ardından Aşk-ı Memnu ile de dünyada çok tanınan bir isim olmayı başardı. Güzelliği ile de övgüleri toplayan oyuncu derginin anketinde 10. sırada yer almakta.

Demet Özdemir, Burcu Biricik, Hande Erçel... 'En Güzel Türk Kadın Oyuncu' bakın kim oldu? 19