Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Deniz Çakır, ‘hakaret’ suçlamasıyla savcılığa ifade veriyor

Deniz Çakır, ‘hakaret’ suçlamasıyla savcılığa ifade veriyor

tarafından zk zk

Bir süre önce gittiği mekanda tartıştığı kadınların davacı olması üzerine Deniz Çakır, mahkemeye ifade vermek için gitti.

İstanbul’daki bir AVM’de başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Deniz Çakır, başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Çakır’ın 4’üncü katta bulunan basın savcılığında ifade vermesi bekleniyor

İstanbul’daki bir alışveriş merkezinde bulunan mekanda oturan başörtülü 7 kadın, oyuncu Deniz Çakır’ın kendilerine hakaret içeren söylemlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine oyuncu Deniz Çakır hakkında ‘hakaret’ suçundan soruşturma başlatmıştı.

Deniz Çakır, 'hakaret' suçlamasıyla savcılığa ifade veriyor 7

‘KİŞİSEL ÖZGÜRLÜKLERİN SAVUNUCUSUYUM’

Deniz Çakır, geçen günlerde şu açıklamayı yapmıştı:

”Sustum çünkü böyle bir suçlama karşısında savunma yapmayı bile zul gördüm… Tartışmanın benim açımdan giyim, kuşam, türban, başörtüsü gibi kişisel tercih ve özgürlüklerle ilgisi yoktur, olmamıştır, olamaz da.

Ancak tam tersi, söz konusu kişiler mekânda beni gördükleri andan itibaren benim tercihlerimden rahatsız olduklarını ortaya koymuşlardır.

Kişisel özgürlüklerin savunucusu oldum. Hal böyle iken üzerime atılmak istenen işlenmemiş bir suçtur ve utanç vericidir.” (Posta)