Ana sayfa Dizi Haberleri Destan dizisi bitti ama arkada herkesin hatırlayacağı bu görüntüler kaldı…

Destan dizisi bitti ama arkada herkesin hatırlayacağı bu görüntüler kaldı…

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Geçtiğimiz sezon başladığında izleyenleri şaşırtan bir yapım oldu Destan dizisi. Özellikle Hercai dizisinde Ebru Şahin’i izleyenler, bu kez Akkız rolüyle beklemedikleri bir sürpriz yaptı. Orta Asya’da Türkler’in İslamiyet’e geçmediği dönemdeki hikayesi ile Destan dizisi büyük ilgi çekti.

Farklı konuşma dilleri, dönem uygun kıyafetler, mekanları ile birlikte Destan dizisi, ilk sezon başında Salı akşamları reytinglerde de birincilikler almaya başladı. Ancak sezon sonuna doğru kan kaybeden dizinin atv tarafından final yapıp yapmayacağı sorusu kafaları karıştırmıştı.

Dizinin sezon sonunda devam edeceği kararı, sadık izleyici kitlesini çok sevindirdi. Fakat ani bir kararla birlikte dizinin yeni sezon hikayesi beğenilmeyince riske girmek istemeyen kanal, Destan’ın finaline karar verdi. Pek çok dizinin final yapma şansı bulamadığı ekranda Destan için özel bir final bölümü çekildi ve geçtiğimiz hafta yayınlandı.

Destan dizisinde Akkız karakteri ile yerli ve yabancı hayran sayısını daha da arttıran ve büyük beğeni toplayan Ebru Şahin, başrolü Edip Tepeli ve Selim Bayraktar ile paylaşıyordu. Dizideki rolü için aylar öncesinden çalışmalara başlayan Ebru Şahin, Hercai’deki Reyyan’dan bambaşka bir karakterle ekrana dönerek büyük bir sürpriz yapmıştı!

Destan dizisi bitti ama arkada herkesin hatırlayacağı bu görüntüler kaldı... 8

Dizinin çekimleri devam ederken de Ebru Şahin sürekli olarak eğitimler alıyordu. At binme, yakın dövüş, kılıç ve farklı savaş aletleri kullanma konusunda profesyonel isimlerden dersler alan ve dizi için büyük ter döken Ebru Şahin, Destan dizisi final yapsa bile, bu dizi için ortaya koyduğu emek ve mücadele için ayrıca anılacak!

Başarılı oyuncu, Destan dizisinin her bölümü için ayrı bir çaba gösterdi ve yorgun da olsa çekimlerin en iyi şekilde ortaya çıkması için büyük bir emek sarfetti. Destan dizisi final yaptı ama arkasında Ebru Şahin’in bu özel çabası ile hatırlanacak Akkız’ı bıraktı. Şahin de Akkız ile oyunculuktaki performansını daha da yukarı taşımış oldu.

8. yüzyılda yaşayan Akkız’ın hikayesi, izleyicinin aklında Ebru Şahin’in müthiş aksiyon sahneleri ile kalacak! Oyuncu, aldığı derslerin hakkını verirken, yurt dışında bazı festivallerin de dikkatini çekiyor!

Destan dizisi, Seul Uluslararası Drama Ödülleri’nde en iyi diziler kategorisinde yer alırken Ebru Şahin de En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde aday gösterilmişti.

Destan dizisi bitti ama arkada herkesin hatırlayacağı bu görüntüler kaldı... 9

Ebru Şahin, kariyerinde çok özel bir yerde duran Destan dizisi ve Akkız’a vedası ile de sosyal medyada konuşuldu. Oyuncu, instagram hesabından, dizinin çekimleri öncesinde yaptıkları eğitim çalışmalarının yer aldığı video ile duygusal bir mesaj yayınladı. Herkese teşekkür eden oyuncu, Akkız’ın hayatındaki anlamı da ortaya koydu…

Ebru Şahin’in mesajı şöyleydi:

“Ekip olmak, takım olmak, bin bir türlü huyun,bin bir türlü hayalin tek bir amaç için yüreğini ortaya koyması, iyisinde kötüsünde birbirine destek olmak, emek vermek…

Bu güzel kadroyu, bu güzel insanları bir arada bulabilme ve çalışabilme fırsatı bulmanın tarifi yok. Öğrendiğim ve hissettiğim, kazandığım ve kaybettiğim her şeye teşekkür ederim.

Oyuncu arkadaşlarım, kamera arkası bütün ekip, bizimle inanan, bizimle yaşayan canım seyirci… Sizinle çalışmak, sizinle başarmak, sizlere Akkız’ı verebilmek en büyük ödülüm. Mutlu işlere, güzelliklere çıksın yolumuz. Kusurumuz olduysa affola, İyi ki varsınız, iyi ki vardınız. Sevgiler hepinize.

Bir düş gördüm; gerçeğe yakın, geçmişten uzak. Kadim toprakların masallarını anlatır. Geleceğe göz kırpar, geçmişten alır. Bir düş gördüm; Türk ilindeki alp kadınlarla yiğitlerin el ele mücadelesini anlatır.

Hoşça kal Akkız’ım.”