Ana sayfa Dizi Haberleri Destan dizisi için yaz sezonu çok kritik bir aşama olacak!

Destan dizisi için yaz sezonu çok kritik bir aşama olacak!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Atv’nin sezon boyunca dikkat çeken yapımlarından birisi de Destan dizisi oldu. Yayınlandığı ilk dönemde reyting birinciliğini kimseye kaptırmayan dizi, Salı akşamlarının en çok izlenenleri arasında hala. Üç Kız Kardeş dizisinin gelmesinin ardından tahtı kaptırmış olsa da kemikleşmiş bir izleyici kitlesi ile başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor.

Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın başrolünde yer aldıkları dizi, Türkler’in İslamiyet öncesindeki bir dönemini yansıtan kurgu bir hikayeyi konu almakta. Farklı bir konuşma diliyle ekrana gelen dizide Ebru Şahin, Hercai’den sonra yine başarılı oyunculuğu ile konuşturmakta.

Sezon sonuna doğru ilgi azalsa da ilk sezonu tamamlayarak ikinci sezonda devam etme şansını yakaladı Destan dizisi. Yeni sezonda rakiplerine karşı üstün duruma geçilmesi için daha etkili bir çıkış yapması bekleniyor. 27. bölümü ile 14 Haziran Salı akşamı sezon finali yapan dizi, yaz arasından sonra Eylül’de yeniden ekranlarda olacak.

Destan dizisi için yaz sezonu çok kritik bir aşama olacak! 28

İkinci sezon öncesinde hikayede büyük değişimler yaşandığı da dikkatlerden kaçmıyor. Yapımcı firma Bozdağ Film, daha önce ekranın çok konuşulan iki dizisi Diriliş Ertuğrul hem de Kuruluş Osman’a da imza atmıştı. İlk sezonda Destan dizisi için büyük bir emek verildi. Dönemi yansıtan mekanların kurulması, kostümler, aksesuarlar, eşyalarla ilgili özel çalışmalar yapıldı. Oyuncuların başarılı performansları ile yer aldığı dizi, farklı bir yapım olarak yerini aldı.

Özellikle başrolde yer alan isimlerden Ebru Şahin, dövüş sahneleri ve at binme konularında sürekli eğitimlere tabi tutuldu. Yakın dövüş sahneleri için özel eğitimlerden geçen ve çok çalışan oyuncu, sezon boyunca dizinin ön planında olan isim olarak fazlasıyla ter döktü.

Destan dizisi için yaz sezonu çok kritik bir aşama olacak! 29

Sezon sonuna doğru giderek ilginin azalması, Destan dizisinin yeniden toparlanmaya ihtiyaç duyduğunun bir kanıtı. İlk başta yarattığı atmosferi yeniden oluşturarak daha güçlü bir şekilde yeni sezon başlaması, dizinin ikinci sezonunda da güçlü bir şekilde ayakta durarak sezon sonuna kadar devam edebilmesini sağlayacak.

Giden izleyicinin neden gittiği, diziye olan ilginin neden azaldığı ile ilgili sorular masaya yatırılarak daha etkili ve güçlü bir çıkış için Eylül sezonuna sıkı hazırlanılması gerekiyor.

Özellikle diziye izleyenlerin sosyal medyadan yaptıkları yorumlara da dikkat edilmesi, hem yol gösterici olması açısından hem de beklentileri karşılayabilmek açısından önemli. Daha önce iki güçlü dizi Sen Anlat Karadeniz ve Sefirin Kızı dizilerine de imza atan Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in artık projede yer almayacak olması da Destan dizisinin yeni sezonundaki değişimin ayak sesleri adeta!

Destan dizisi için yaz sezonu çok kritik bir aşama olacak! 30

Destan dizisinin kadrosunda da bazı yeniliklerin yapılacağı tahmin ediliyor. Dizinin senaryo ekibinin değişmesi, yeni sezonda taze kan olarak da yorumlanıyor. Bu kez bir başka ekibin senaryo yazımı için kalemi eline alacak olması, başka yenilikleri de beraberinde getirecek.

Yaz sezonunda hikayeye yeni bir yöne verilmesi, daha etkili ve güçlü bir şekilde dönüşü için de uzun bir süreç. İkinci sezonda Destan dizisinin reytinglerde ağırlığını koruması ve yükseltmesi için yenilikler şart görünüyor. Yapım tarafı da bu gerekliliği görmüş olacak ki senarist değişikliyle durumu yeniden ele almaya başlamış…

Destan dizisi, varolan izleyenlerin yanı sıra yeni izleyici grubunu da yakalamak durumunda yeni sezonda. İddiasını yine büyük bir şekilde ortaya koyabilir ve izleyicide heyecan dalgası oluşturarak izlenme oranlarını yükseltebilirse, bir sonraki sezon sonunu da görebilir…