Ana sayfa Dizi Analiz Destan dizisinde Akkız ile Batuga zekalarını birleştirdi!

Destan dizisinde Akkız ile Batuga zekalarını birleştirdi!

tarafından ker_def

Ekranların yeni fenomeni ‘Destan’, merakla beklenen 26’ncı bölümüyle atv ekranında izleyiciyle buluştu, sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. #YenidenDirileceğiz etiketiyle sosyal medyada çok konuşulan ‘Destan’, Türkiye ve dünya gündeminde uzun süre üst sıralarda yer aldı.

‘Destan’ın 26’ncı bölümünde Ulu Kam Arçuray, çepir ile zehirlenen Alpagu Han, Temur ve Kaya’yı iyileştirmek için elinden ne geliyorsa yapmaktadır. Ama reçine olmadan iyileşmeleri mümkün değildir. Evlatlarıyla veda konuşması yapan Alpagu ve Teginleri ölümü beklerken Akkız ve Batuga panzehir olan reçineyi yetiştirmek için dörtnala Gök Saray’a doğru at sürerken tacın parçalandığını öğrenmiş olan Obar ve İtbaraklar ile karşılaşırlar.

At üstünde karşı karşıya gelen Batuga ve Akkız’ın intikam yemini etmiş olan Obar’la ve İtbaraklar’dan; Çolpan, Sırma ve Yaman’ın hayatlarını tehlikeye atmalarıyla kurtulurlar. Çolpan, Yaman, Sırma ve Gökbenler Obar ile İtbarakları oyalarken Batuga ve Akkız reçineyi Gök Saray’a yetiştirip Alpagu, Kaya ve Temur’u kurtarırlar. Ateş çemberinde aşklarını yaşayan Akkız ve Batuga; Arçuray’ın “Artık muştunuzu herkesle paylaşma vaktiniz gelmiştir.

Bugüne kadar gerçeğe bel bağlayan Akkız’la Batuga, imde ulular ulusu kamın kuşaklarıyla birbirlerine de bel bağladılar. Muştular olsun… “ sözleriyle gönüllerinin birbirine bağlandığını Saray halkına muştuladılar. Akkız ve Batuga birbirlerine aşkla bakarken Alpagu, Temur, Günseli, Çolpan, Sırma ve Yaman onlara mutlulukla bakarlar. Kaya, Mei Jin ve Ulu Ece ise hasetle bakarlar. Akkız ve Batuga’nın ellerini birleştiren Alpagu Han “Soluk alıp verdikçe sevginiz sürsün. Soyunuz budunumuza yararlı olsun…’’ sözleriyle iki aşıkların nişanlarını ilan eder.

Esrigün Kam’ın tacı yok ettiğini öğrenince öfkeyle intikam yemini eden Obar, intikam için yeryüzündeki tüm İtbarakları Türklerle savaşa çağırır. Vera, Rus Vareglerden gelen neft karşılığında yeniden Ulu Ece’lik makamını geri alırken, Temur’a sevgisinden karşılık alamayan Mei Jin’in Çin Elçisi kanalıyla Obar’a neftlerin yerini söyler. Akkız’ın dahiyane planıyla gerçek neftler başka bir yere aktarırken Obar sahte neftleri ele geçirir.

Akkız’ın sahte Sayina olarak İtbarakların arasına yerleştirdiği Alçin, neftlerin yerini Çin Elçisinin Obar’a söylediği bilgisini Gök Saray’a gönderir. Alçin bir yandan Obar’ı tahtından indirmek için İtbaraklar arasında karışıklık çıkarırken diğer yandan Obar ve İtbarakları, Akkız ve Batuga’nın gerçek neftleri gömdüğü alana yönlendirir. Bu arada, babasının güvenini tekrar kazanmak isteyen Kaya, canını ortaya koyarak Alpagu’nun öldürdüğü Türk beylerinin oğullarından destek bulmak için onların obalarına gider.

Türk beylerinin oğulları Kaya’nın canına kıyacakken Günseli ve Babası Özmen Bey, Kaya’yı kurtarırlar. Akkız, Obar ve İtbarakları gerçek neftlerin saklandığı alana Alçin kanalıyla yönlendirirken, savaş hazırlıkları tüm hızıyla sürer.

Gök Kağanlığına saldırı düzenlemeyi planlayan Obar, Türkleri karşısında görünce şoka uğrar. Gök Kağanlığı ordusunu imha etmek için üzerlerine gönderdiği sahte neft dolu arabalar patlamazken toprak altındaki fıçılar patlamaya başlar. Bir anda toprak savrularak bomba etkisiyle patlamalar meydana gelir. Patlamanın etkisiyle İtbarakların bir bölümü yanarak ölürler. Ortalık mahşer yeri gibidir. Alpagu, Batuga, Akkız, Çolpan, Temur, Sırma ve Yaman’ın komuta ettiği Gökbenler üç taraftan ellerinde kılıçlarla saldırıya geçerler. Sert bir savaş başlar.

Akkız, Batuga, Temur, Çolpan, Yaman ve Sırma İtbaraklarla ölüm kalım savaşına girerken Gökbenlerde büyük kayıplar verirler. Alpagu, üç İtbarak tarafından çembere alırken Kaya, onu kurtarır. Kaya ve ardındaki Türk boyları ile Özmen Bey’in kuvvetleri savaş alanında atları sürüp geniş bir yay çizerek İtbarakların açık olan kanadına bodoslama dalarlar. Kaya’nın da destek kuvvetlerle gelmesiyle savaşın dengesi tamamen Gök Kağanlığının tarafına döner.

Obar, Kamaz ve Barsuk savaş alanından kaçarlar. Bir süre daha devam eden savaş İtbarakların çoğunun ölmesiyle sona erer. Alpagu Han kılıcını kaldırarak “Savaşı kazandık. İt soyluları bu topraklardan temizledik. Urha…” sözlerine bütün Gökbenler “Urha. Urha. Urha…” şeklinde zafer nidalarıyla karşılık verirler.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek.