Ana sayfa Dizi Analiz Destan dizisinde Batuga ile Akkız ortak hedefe kilitlendi!

Destan dizisinde Batuga ile Akkız ortak hedefe kilitlendi!

tarafından ker_def

Ekranların yeni fenomeni ‘Destan’, merakla beklenen 25’inci bölümüyle atv ekranında izleyiciyle buluştu, gördüğü büyük ilgi ile çok izlendi ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. #ÇiftBaşlıKurt etiketiyle sosyal medyada çok konuşulan ‘Destan’, Türkiye ve dünya gündeminde uzun süre üst sıralarda yer aldı.

‘Destan’ın 25’inci bölümünde Ulu Kam Esrigün’e, Barak Han’ın tacını saklaması için götüren Batuga ve Akkız Kam’ın çadırına vardıklarında beklenmedik bir şekilde birbiriyle müjdelenmişlerdi. Kam Esirgün’ün, onların gönüllerini ve sevdalarını sonsuza kadar yaşamaları için bellerine kuşak bağlar.

Sevdaları için ilk adımı atan Akkız ve Batuga, Gök Saray’a döndüklerinde sevdikleriyle mutluluklarını paylaşmak isterler. İtbaraklar Gök Saray’a gizlice sızarak Yavasul Saltuk’u öldürmüşler ve Alpagu Han, Kaya ve Temur’u hazırladıkları otlarla bayıltırlar. Yaşanan bu olaylar sonrasında Alpagu Han yeni Yavasul olarak Temur’u seçer.

İtbarakların tütsü ile bayılttıkları Alpagu Han, Temur ve Kaya Tegin’i çepir böceğiyle de ölümcül şekilde zehirlediği ortaya çıkar. Kam Arçuray’ın, zehrin çaresinin taşlandığı için hayata küsmüş ve kurumuş bir ağacın gövdesinden akan reçine olduğunu söylemesi üzerine Batuga ve Akkız harekete geçerler.

İtbarakların elinden kurtardıkları Müslüman kadınlar ve küçük Hatice’den, Obar’ın hakimiyetini güçlendirmek için Barak Han’ın torunu Sayina’yı Batı Gök Kağanlığına getirdiğini öğrenen Akkız, Sayina’yı kaçırır. Sayina’dan ağacın Batı Gök Kağanlığında olduğunu öğrenir.

Batuga ve Akkız; Batı Gök Kağanlığında ki ağaçtan reçineyi alıp, çepir zehrinden Alpagu, Temur ve Kaya’yı kurtarmak için plan yaparlar. Yüzü sürekli kapalı olduğundan İtbarakların tanımadığı Sayina yerine bir çaşıtı Batı Gök Kağanlığına gönderirler. Obar ve İtbaraklar, Rus Vareg elçisinin Barak Han’ın tacının yerini söylemesiyle Batı Gök Kağanlığını terk etmeleri ardından Akkız, Çolpan, Sırma ve Gök Hatunları İtbarak kadınları kılığında kağanlığa sızarlar. Batuga, Yaman ve Gökbenler ise bu sırada Batı Gök Kağanlığının girişinde pusu kurarak İtbarakların kağanlığa geçişini engellerler.

Obar’ın yanına aldığı İtbaraklarla Batı Gök Kağanlığını terk etmesiyle Batuga ve Akkız harekete geçer. Akkız, Çolpan, Sırma ve Gök Hatunları; Barsuk ve İtbaraklarla ölesiye savaşırlar. Batuga ve Yaman’ın kurduğu pusu işe yaramış ve Batı Gök Kağanlığına destek için giden İtbaraklar önce ok yağmuruna tutulmuş kalanları ise Batuga ve Yaman tarafından biçilmiştir.

Obar ve Kamaz, Ulu Kam Esiray’ın çadıra vardıklarında Alpagu Han adına bırakılan bitikte: Esiray’ın Barak Han’ın tacını 41 parçaya ayırıp ayrı ayrı yerlere gömdüğünü öğrenirler. Gök Saray’da ise Kam Kadın Arçuray’ın bütün uğraşlarına rağmen Alpagu, Temur ve Kaya çepir zehrinin bütün vücutlarını kaplamasıyla artık nefes almakta zorlanırlar.

Akkız, Batuga, Çolpan ve Sırma reçineyi gök saraya yetiştirmek için ormanda dört nala at koşturken Obar ve İtbaraklar peşlerine düşerler. Artık Gök Saray’da gözleri kapanmak üzere olan Alpagu ve adeta kendinden geçmiş Temur’la, Kaya son nefeslerini verirken Batuga ve Akkız reçineyi yetiştirmek için ölesiye, yitesiye atlarını sürerler. Obar ve itbarakları ise onların peşinden dört nala atlarını koştururlar. Ormanda tüm hızıyla yol alan Batuga, Akkız, Çolpan, Sırma ve Yaman, finalde Obar ve İtbaraklar kafilesiyle karşı karşıya kalır. Obar, İtbaraklara saldır emri verir.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek.