Ana sayfa Dizi Haberleri Destan dizisinden kötü sinyaller geliyor, Ebru Şahin hayranları kaygılı!

Destan dizisinden kötü sinyaller geliyor, Ebru Şahin hayranları kaygılı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Salı akşamları yayınlanmakta olan Destan dizisinin şimdiye kadar iyi bir performans ortaya koyduğunu ve iyi reytingler elde ederek de salı rekabetinde ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Ancak havaların yavaş yavaş ısınmaya başlaması ile birlikte ekrandan kopmaya başlayan izleyicilerin sezon sonuna doğru dizilere olan ilgisinin azaldığını biliyoruz.

Büyük bütçeli diziler için izleyici kayıpları telafisi çok zor sonuçlar ortaya çıkartabiliyor. Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın başrollerinde yer aldığı Destan gibi yüksek bütçeli bir dizi için de bu sıkıntıların yaşanma ihtimali var… Çok geniş bir alana yayılan platonun hazırlık süreci ve bu ortamın devamlılığını sağlamak kolay bir iş değil.

Dizinin hikayesinin sevilmesi ve atmosferin de ilgi çekmesi ile Destan dizisi 17 bölüm boyunca aldığı reytinglerle hep ön plandaydı. Ancak 5 Nisan Salı akşamı yayınlanan 18. bölümde 5’li oranlara doğru gerileyen reytingler, kötü bir sinyal olarak algılandı.

Ebru Şahin’in kadın bir kahramana hayat verdiği ve rolü başarılı şekilde canlandırabilmek için de yoğun antrenmanlar yaptığı Destan dizisi, enerjisi yüksek ve oyuncuları zorlayan bir proje. Prodüksiyon olarak da pahalı bir yapım olması, reytinglerin düşmesi durumunda işlerin zora girmesine neden oluyor.

Destan dizisinden kötü sinyaller geliyor, Ebru Şahin hayranları kaygılı! 7

Daha önce farklı dizilerde yaşadığımız reyting düşüşü nedeniyle yüksek bütçeli yapımların sıkıntıya düşmesi durumunu Destan da yaşayabilir. Henüz böyle bir sıkıntı ortada olmasa bile, 18. bölümde yaşanan reyting düşüşü bu yönde bir sinyal olarak algılanmalı. Destan dizisi ekibinin izleyicilerin ilgisini çekmeye yönelik olarak çalışmalar yapması, atv’nin de buna destek olması şu dönem için önemli adımlar olacaktır.

Tecrübeli yapımcı Mehmet Bozdağ’ın hayalini kurduğu ve hayata geçirmek için de fedakarlıklardan kaçınmadığı Destan dizisi, yurt dışında gördüğü yoğun ilgiyle de güçlü bir desteğe sahip. Sosyal medyada ise Destan dizisinin hala güçlü etkileşimler elde edebiliyor olması çok olumlu bir gelişme.

Ancak yurt dışı desteğine rağmen, reytinglerin ortalama oranlara kadar gerilemesi durumunda işlerin sıkıntıya gireceğini de herkes iyi biliyor. Destan dizisi adına kritik bir sürecin başladığını, düşmeye devam eden ve bir türlü durdurulamayan bu reyting sorunu gözler önüne seriyor.