Ana sayfa Dizi Haberleri Destan dizisinin başarısının arka planındaki gizli kahramanlar!

Destan dizisinin başarısının arka planındaki gizli kahramanlar!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Destan dizisi oluşturduğu atmosfer ile, Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın etkili başrol performansları ile hemen dikkatleri çekti. Daha yayınlanmadan dünyanın birçok ülkesine satılan dizi için ortaya konan emeğin ne kadar büyük olduğunu da her sahnede hissedebilirsiniz.

Selim Bayraktar, performansıyla adeta devleşti ve gençlere örnek teşkil ediyor… Ebru Şahin, aldığı eğitimlerin de hakkını veren etkili bir gösteri ortaya koydu… Sefirin Kızı dizisinde önemli bir çıkışa imza atan Edip Tepeli’nin iyi bir tercih olduğunu gösteren performansı da izleyicilerden pozitif yorumlar aldı.

Destan dizisi atv ekranında yayınlanıyor ama Türk dizi sektörünü temsil etme noktasında kendine bir misyon üstlenmiş görüntüsü çiziyor. Bozdağ Film’in sahibi Mehmet Bozdağ’ın hayalinde kurduğu bir kadın kahramanın ekrana yansıması, çok başarılı oldu. Prodüksiyonun büyük başarısı ve arka plandaki kahramanlar da akılda tutulmalı…

Destan dizisinin başarısının arka planındaki gizli kahramanlar! 57

Dizi için binlerce kişinin emek verdiği ortaya çıktı. Terzisinden, dekor uygulayıcısına, figüranlara ve tüm teknik ekibe kadar dizinin geniş bir yapım ekibiyle bu noktaya gelebildiği de ortada.

Destan dizisinde sekizinci yüzyıl temasını ve olgularını başarılı bir şekilde hikayeye katan senaristler Nehir Erdem ile Ayşe Ferda Eryılmaz da gizli kahramanlar arasında yer alıyor.

Ayrıca başarılı yönetmen Emir Khalilzadeh, akıcı ve dönemin şartlarına uygun ilerleyen kurgusal performansıyla da yine başarılı bir işe imzasını attı.

Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, dizinin gizli kahramanlarına şu sözlerle dikkat çekti: “Nehir Erdem ile Ayşe Ferda Eryılmaz tarafından başarıyla kaleme alınan ve şu aşamada dönemsel mantık yönüyle de bir aksaklık yaşamayan dizinin yönetmen kanadının da oldukça kayda değer bir iş çıkarttığını vurgulamak gerek. Emir Khalilzadeh senaryoyu ele alırken her sahnenin ve karakterin hakkını vermiş doğrusu. Akış alabildiğine doğal.”

Destan dizisinin başarısının arka planındaki gizli kahramanlar! 58

3 ay boyunca süren teorik eğitimler sayesinde tarihçilerden döneme ilişkin bilgiler alan oyuncular, karakterleri oluştururken bundan büyük fayda sağladı. Ayrıca yapılan eğitimler ile birlikte oyuncular sete çıktıklarında bunun faydasını fazlasıyla gördü.

Oluşturulan plato ise gerçekçiliği noktasında olumlu karşılandı. Anibal Güleroğlu, dizinin öne çıkan detayları için şu ifadeleri kullandı:

“Oyuncuların üç ay boyunca teorik dersler alarak döneme dair bilgi sahibi olduğu, dekor inşasının altı ay sürdüğü, el yapımı çadırların özel olarak Türkmenistan’da üretildiği, Gök Hanlığı Sarayının ve bahçelerin Asya Türk mimarisine uygun biçimde özenle inşa edildiği bir yapıma sahip olan ‘Destan’, önceliği kadına veren ve gücünü bünyesindeki tüm dinamiklerden alan bir iş!

Özenle yaratılmış hikâye ve kurgusundan, gerçekçi yansımalara sahip oyunculuğuna… En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş dönem atmosferinden, işi ciddiye alan aksiyonuna… Tekmil destan yazan bir yapım olarak karşımızda.”