Ana sayfa Dizi Haberleri Devrim Evin, dizi sektörü için tarihi bir olayın baş mimarı oldu!

Devrim Evin, dizi sektörü için tarihi bir olayın baş mimarı oldu!

tarafından ker_def
Devrim Evin kaybettiği rolü için 1.5 milyon kazandı

Oyuncu Devrim Evin “Fetihten Sonra” isimli televizyon dizisinde sözleşmesinin haksız yere feshedildiği gerekçesiyle açtığı davayı kazandı

“Fetih 1453” sinema filminin devamı niteliğinde olan “Fetihten Sonra” isimli televizyon dizisinde “Fatih” rolünü canlandıran Devrim Evin, sözleşmeyi haksız yere feshedildiği gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.

Fatih Aksoy’un şirketi Med Yapım, oyuncu Devrim Evin’e icra inkar tazminatıyla birlikte 328 bin 194 lira ödeyecek.

Hürriyet gazetesinin haberine göre,  İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davadaki bilgilere göre Fetih 1453 filminin dizisinin Fatih Aksoy’un şirketi olan Med Yapım tarafından Fetihten Sonra ismiyle dizi olarak çekilmesi gündeme geldi. Dizi için Devrim Evin ile 7 Haziran 2012 tarihinde sözleşme imzalandı. Oyuncu da rolü için hazırlıklara başladı. Devlet Tiyatroları’ndan izin alan Evin, at binme kursuna ve spor salonuna gitti. Sakalını da 6 ay kesmedi. Ancak projenin yayını için Med Yapım’ın anlaşma yaptığı kanal, diziyi iptal etti.

Alacağını talep eden Evin, konuyu mahkemeye taşıdı.

Devrim Evin, dizi sektörü için tarihi bir olayın baş mimarı oldu! 7

Kararını açıklayan mahkeme, davacı Devrim Evin’in davalı Med Yapım Televizyon ve Filmcilik AŞ.’ye açtığı davanın kısmen kabulüne karar verdi. Mahkeme davacı Devrim Evin’in İstanbul 22. İcra Müdürlüğü’nde 6 yıl önce başlattığı icra takibinin devamına karar vererek 263 bin 32 lira cezai şart ve 10 bin 461 lira damga vergisiyle birlikte 273 bin bin 494 lira cezai şart parası ile yüzde 20 icra-inkar tazminatı 54 bin 700 lira olmak üzere toplam 328 bin 194 lira tazminatın Med Yapım tarafından davacı oyuncu Devrim Evin’e ödenmesine karar verdi.

Haberin tüm detaylarını Hürriyet gazetesinden okuyabilirsiniz…