Ana sayfa Dizi Haberleri Diriliş Ertuğrul dizisi Engin Altan Düzyatan’ın hayatı olmuş!

Diriliş Ertuğrul dizisi Engin Altan Düzyatan’ın hayatı olmuş!

tarafından ker_def

diriliş

TASAVVUFTAN ZEVK ALIYORUM

İkisi de bu topraklar için müthiş değerler ve maalesef biz onları yeterince tanımıyoruz, değil mi?
Aynen öyle. Ancak İmam Gazali’yi okuduğunuzda ağırlaşırsınız ve çok daha zorlar, sizi başka bir yere doğru götürür. Biraz buhran halidir İmam Gazali. Ama İbn Arabi’yi okuduğunuzdaki rahatlık, o rahatlama hissi ve ne olursa olsun o maneviyatın verdiği huzur hissedilir. Bu dizi başlamadan önce İbn Arabi okumaları yapmıştım zaten. ‘Ertuğrul: Diriliş’ ile birlikte bu insanları hatırlatma şansını bulduk. Ben tasavvuftan zevk alıyorum. Anlayacağınız, yeni bir zevk değil bu benim için. Yaklaşık 10 yıldır ney de üflüyorum. İnsanlar benim tasavvufla, sadece bu işle birlikte ilgilendiğimi zannediyorlar. Daha önceki dizilerde görmedikleri için o tarafımızı bilmiyorlar. Halbuki o taraflar manevi taraflar ve sadece yaşanır; gösterilmez. Üstelik gösterilmemesi üzerine de yaşanır. Bizde nedense gösterilmesi bekleniyor.

Dizide vatan, memleket, bayrak değerleri işleniyor. Dizide oynamaya başladıktan sonra bu kavramların üzerinde tekrar düşündünüz mü?
Daha önce de o değerler bende gerektiği yerde duruyordu. O değerler bu diziden sonra bir numaraya geldi ama bu diziden önce de vardı.

Canlandırdığınız karakterle ilgili izleyicilerin tepkileri nasıl?
‘Ertuğrul’ olarak kimsenin aklına gelmemişim ama şimdi ‘Senden başkasını düşünemiyoruz’ diyorlar. Biraz oyuncuları kısıtlıyoruz; Türkiye’de bunu yapımcılar da, seyirci de yapıyor. Oyuncu bir rolde gördükten sonra sadece aynı tip rollerde görmek isitiyor, oyuncunun başka bir şey olamayacağını düşünüyoruz.

Sürekli diyafram sesi ile konuşmayı nasıl başarıyorsunuz?
Oyunculuk mezunuyum ben. Dört yıl çok ciddi nefes çalıştım.