Ana sayfa Dizi Haberleri Disney Plus’ın ilk yerli dizisi Kaçış’a ilk dikkat çeken eleştiri!

Disney Plus’ın ilk yerli dizisi Kaçış’a ilk dikkat çeken eleştiri!

tarafından zk zk

Televizyogazetesi.com/Detay – Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te çekilen Kaçış dizi, aynı zamanda başrolü İrem Helvacıoğlu ile paylaşan Engin Akyürek’in hikayesi olması açısından da dikkatleri çekmişti. Türkiye’ye yeni giriş yapan ve 14 Haziran’da görkemli bir gece ile açılan Disney Plus dijital platformu için çekilen Kaçış’ın ilk bölümü de yayınlandı.

Engin Akyürek’in başrolde yer almanın yanı sıra hikayenin de kendisine ait olması nedeniyle heyecanı yüksek. Oyuncunun bir savaş muhabiri olan Mehmet’e hayat verdiği dizideki performansı beğeni toplasa da diziyle ilgili olarak ilk yorum ve eleştiri Televizyon Yazarı Sina Koloğlu’ndan geldi…

Koloğlu, yaptığı değerlendirme yazısında Kaçış dizisiyle ilgili olarak dijital platformdan çok bir kanal dizisi olduğu görüşünde. “Dizinin bir dijital platform işinden çok, açık kanal dizi havasından kurtulamadığı kanaatindeyim” diyen Sina Koloğlu, özellikle müzikler eleştiri getirerek bu duruma da müziğin neden olduğu görüşünde.

Disney Plus'ın ilk yerli dizisi Kaçış'a ilk dikkat çeken eleştiri! 9

Koloğlu, sözlerine şöyle devam ediyor: “Ele veren unsurlardan biri müzikler. Bizim açık kanallarda ‘kemanı bol gerilim’ müziği vazgeçilmezdir. Daha ‘minimalist’ bir müzik olabilirdi (bakınız Fauda). Hatta gayet hoş jenerik müziğinden, temalar üretilebilirdi.”

Aynı zamanda uzun yıllardır Bulutsuzluk Özlemi Grubu’nun klavyesi olan ünlü müzisyen, televizyon dizileri ve programları ile ilgili yorumlarıyla dikkat çeken ve eleştirileri kadar verdiği bilgilerle de merakla takip edilen bir isim.

Disney Plus'ın ilk yerli dizisi Kaçış'a ilk dikkat çeken eleştiri! 10

(Sina Koloğlu)

Sina Koloğlu Engin Akyürek ile ilgili olarak da oyuncunun magazinden uzak tavrını beğendiğini belirterek söylüyor. Koloğlu, “Engin Akyürek hali, tavrı(magazin hallerden uzak durması vs.) her daim beni etkilemiştir. Orta Doğu’nun karmaşık ve içinden çıkılmaz hallerini bu sıkıntıları her gün yaşayan bir ülkenin oyuncularının, yapımcılarının dile getirmesi kaçınılmaz. Bir savaş muhabirinin gözünden, dipsiz kuyu Suriye’de bir aksiyon macera ‘Kaçış’.” diye devam ediyor sözlerine.

Disney Plus'ın ilk yerli dizisi Kaçış'a ilk dikkat çeken eleştiri! 11

Henüz bir bölümü yayınlanan dizide oyunculuklar konusunda çok fazla bir şey söylenemeyeceğinin de altını çizen Sina Koloğlu, Engin Akyürek’in bir savaş muhabirini canlandırdığı dizinin daha inandırıcı olması açısından danışmanlık alınabileceğine de dikkat çekti! Koloğlu, Türkiye’nin en çok tanınan savaş muhabirlerinden deneyimli isim Coşkun Aral’ı adres gösteriyor.

Sina Koloğlu, “Mesela bir Coşkun Aral danışman olsaydı ve savaş muhabirliğinin ayrıntılarında(hele girişteki bu konu ile ilgili diyaloglar mesela!) daha ‘inandırıcı’ olabilirdi, Mehmet (Engin Akyürek) karakteri. Dizi ne kadar doyurucu, ne kadar burada yaşanılanları da içine alacak, sonraki bölümler gösterir” diyerek diğer yorumlarını daha sonraki bölümlere saklamakta…