Ana sayfa Ayak Sağlığı Diyabet ve Ayak Sağlığı

Diyabet ve Ayak Sağlığı

tarafından necati

Diyabet hastalarının ayak sağlıklarına extra özen göstermeleri gerekiyor.
Diyabet hastalarında gelişen hassas cilt yapısı yer ile temas eden, sürtünmeye maruz kalan ve bazı durumlarda hastanın basış problemi yaşaması sebebi ile ayaklarında etkilerini çok daha kolay gösterebilmektedir.

Diyabet hastalarının dikkat etmesi gereken basış problemleri nelerdir?
İnsanların %75’i basış problemi yaşamaktadır. Diğer bir deyişle, tabanlarını zemine sağlıklı basamadıklarından dolayı vücut ağırlıklarını da olması gerektiği gibi zemine aktaramamaktadırlar. Basış merkezleri farklılık göstermektedir. Farkında olarak veya olmadan içe/dışa basmakta, taban çöküklüğü, yüksek taban, halluks valgus, topuk dikeni gibi benzer sıkıntılardan şikayetçi olabilirler. Bu durum ayaklarını daha kolay yaralanmalara, nasır oluşumlarına açık hale getirmektedir.

Bu durumda ne yapmak gerekir?
Diyabet hastaları, ayak sağlıkları söz konusu olduğunda ayakkabı seçiminde dikkatli olmalıdırlar. Ayakkabıları ne çok bol, neden çok dar olmalıdır. Beraberinde uzman bir ayak analiz merkezinde basış tiplerini öğrenmelidirler. Destek ve koruma amaçlı kendilerine özel hazırlanmış ortopedik tabanlık kullanmaları faydalı olacaktır. Kendilerine destek ve koruma sağlayacaktır.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

%100 kişiye özel şekillendirilen Medikal Green Soft ayak tabanını tamamen sarar, vücut ağırlığının çok daha dengeli ve homojen biçimde zemine dağılmasını sağlar. Antibakteriyel özel kumaş ile kaplı dış yüzeyi ayak ile tabanlık arasındaki sürtünmeyi azaltır. Extra yumuşak hafızalı dış yüzeyi darbelerin emilmesine yardımcı olur, çok konforludur. İnce yapısı ile her ayakkabı ile mükemmel uyumludur. Attığınız her adımda maksimum düzeyde darbe ve şok emilimi sağlar. #diyabetikayak #kişiyeözeltabanlık #ortopediktabanlık #FootBalanceTR #FootBalance #UniqueAsYou #diyabetvespor #diyabetimben #diyabet #turkdiyabetcemiyeti #turkiyediyabetvakfi

FootBalance Türkiye (@footbalancetr)’in paylaştığı bir gönderi ()