Ana sayfa Dizi Haberleri Dizilerin Beykoz’daki platosunda yaşanan yangının neden çıktığı belli oldu!

Dizilerin Beykoz’daki platosunda yaşanan yangının neden çıktığı belli oldu!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Pek çok dizi ve filme plato olan İstanbul Beykoz Yalıköy’de bulunan Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası’nda dekorların olduğu bir alanda yangın çıktığı haberi gündemi sarstı.

Vatanım Sensin, Arka Sokaklar, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Kurtlar Vadisi, Hatırla Sevgili, Güneşi Gördüm, Kavak Yelleri, Yaprak Dökümü, Küçük Kadınlar, gibi pek çok filme plato olan bölgede, ahşap dekorların bulunduğu bir alanda çıkan yangına, Beykoz itfaiyesi müdahale etti.

Saat 15:00 civarında başladığı öğrenilen yangınla ilgili son gelişmeler, canlı yayınlarla haber kanallarından aktarıldı.

Dizilerin Beykoz'daki platosunda yaşanan yangının neden çıktığı belli oldu! 7

Dizilerin şu anda sezon finalleri nedeniyle tatilde olması nedeniyle herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmaması yüreklere su serpti.

10 dakika içinde olay yerine gelen itfaiyenin yoğun çabaları sonucunda yangın söndürüldü.

CNNTÜRK ekranlarında yangının neden çıktığı bilgisi de verildi. İlk belirlemelere göre spiral taşlı makinayla demir kesme sırasında çıkan kıvılcımlar, mekanda bulunan ahşaplara sıçrayarak yangına sebep olmuş.

Yeni bir setin kurulum aşamasında bir ustanın kullandığı demir kesim aletinden çıkan kıvılcımlar nedeniyle yangının başladığı ve itfaiyenin 10 dakika içinde yangına müdahale ettiği ifade edildi.

İtfaiyenin bir kaç gün içinde hazırlayacağı rapordan sonra kesin sonucun ortaya çıkacağı da vurgulandı.