Ana sayfa Dizi Haberleri Dizilerin ilgi çekme formüllerine dikkat!

Dizilerin ilgi çekme formüllerine dikkat!

tarafından ker_def

tatliintikam2

DİZİLERİN MESLEKİ TIPKILAŞMASI
‘Kopyala yapıştır dizicilik’ dediğimizde kızan çok oluyor. Lakin izlediğimiz her yeni(Tıpkılıklar karşısında artık ne kadar yeni diyebilirsek) dizi bize, ‘Aaa… Yine mi’ dedirtince, benzerlikleri adet edinen sektöre aksine yorum getirmek de imkânsızlaşıyor. Nitekim başlangıçta fark yaratır gibi görünüp ilgi çeken, sonrasındaysa ‘Artık yetti’ isyanını yaratan detaylardan biri de, dizilerdeki kahramanların meslekleri.
Son dönem dizilerinin merak sardığı mesleklerin başında pastacılık, doktorluk, otel sahipliği ve moda sektörü gelmekte… ‘Tatlı İntikam’da taze taze sergilenen pastacılık marifetleri, romantik komedi tarzı yapımların baş tacı. Pastanın tatlı çekiciliğinden faydalanılmak hedefleniyor olsa gerek. Yanı sıra moda sektörü de romantik komedilerden sorulur hale geldi. Herkes bir yaratıcı, bir çizim üstadı ki sormayın gitsin. Hadi ‘Güllerin Savaşı’nı kabullenmiştik. Peki ya diğerleri? Çizime yeteneği olmayan bile birdenbire modeller yaratıp modacı kesiliveriyor. Yani dizilerimiz yeteneksiz yetenek üretmekte birebir. Kaldı ki, doktorsuz diziye rastlamak da neredeyse imkânsız hale geldi. Üstelik sanki hastane dizisiymiş gibi aynı yapımda birden fazla doktor bile bulunabiliyor. Hâlihazırda ‘Kördüğüm’, ‘Yeter’ derken örnekler saymakla bitmez. Bu arada otel zincirlerinin patronu olmak da revaçta, dizi dünyasında. Güneş’in Kızları bitmiş otelci Haluk gitmiş ne yazar? ‘Paramparça’da sponsorluğa bir kalemde onay veren kapı gibi Cihan var!
Kısacası; Kendilerine ilgi çekme formülü ararken meslekleri tıpkılaştıran dizi dünyasında değişiklik mumla aranır halde. Mafya adamlığını da gözde meslek haline getiren yapımlar, bunları ilk çıkarttıklarında hoşa giden özgünlükler sergilediler ama sonuçta arka arkaya aynı türden işler sürülünce ekrana, bir özellik kalmadı ortada. Bu memlekette başka meslek yok mu kardeşimmm?