Ana sayfa Dizi Haberleri Dizilerin ilgi çekme formüllerine dikkat!

Dizilerin ilgi çekme formüllerine dikkat!

tarafından ker_def

aciask4

BAŞKALARININ ÇOCUKLARINA BABALIK ETMEK
Erkeklere iki kadın bahşeden dizicilerimizin ilgi çekme formülündeki son ayak, kocalara başkalarının çocuklarına babalık ettirme sevdası. Adamlar, bilerek veya bilmeyerek başka adamların çocuklarına baba oluyorlar. Gerekçeleri aşktan paraya, bilerek sahip çıkma isteğinden hamileliğin kendisinden olduğunu sanma yanılgısına çeşitli olsa bile… ‘Acı Aşk’, Güneş’in Kızları, ‘Paramparça’, ‘Kehribar’ gibi dizilerle örnekleyebileceğimiz bu kabullenmişliğin özünde, ilginçlikten ziyade çarpıklık var bana göre. Bu ne babalık aşkıymış böyle?
Sonuçta; Kendi yarattıkları açmazdan kurtulup pazar paylarını genişletmeye çabalayan dizilerin dünyasında ilgi çekme formülleri çok çeşitli. Ne derece ilginçlik yaratabildikleriyse, gittikçe düşen dizi performanslarıyla belli! Yine de yenileri bulunana dek iş görmeyi sürdürecektir bu formüller. Dolayısıyla takdiri izleyiciye bırakıp gözümüze çarpanları saydık biz de.
Zaman ne getirir bilemeyiz ama şimdilik dizilerin ilgi çekme formülleri arasında en verimlisinin ‘çok eşlilik teraneleri’ olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dervişin fikri neyse zikri de o olurmuş ya… İşte bu verimlilik de o hesap!

Anibal GÜLEROĞLU
[email protected]
www.twitter.com/guleranibal