Ana sayfa Ayak Sağlığı Doğru Ayakkabı Seçimi Neden Önemli?

Doğru Ayakkabı Seçimi Neden Önemli?

tarafından necati

Ayaklarımız tüm vücudun ağırlığını taşıyan, en önemli organlarımızdan biridir. Dolayısıyla bir o kadar da ilgi gerektirir. Gün boyu ayakta bizi taşıyan, sürekli baskıya maruz kalan ayaklarımız sağlıklı ve konforlu olmak zorundalar.

Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Sayılamayacak kadar ayakkabı çeşidi arasında seçtiğimiz ayakkabılar, ayaklarımızı güvenle sarmalı, yormamalı, havadar olmalıdır. Ne büyük neden küçük olmalıdır. Formaları itibariyle yeterince geniş ve konforlu olmaları önemlidir. Sert zeminde vücut ağırlığıyla beraber şok altında kalan ayaklar ayakkabının tabanı tarafından emilme özelliği olmalıdır. Bu sert darbeler tabandan desteklenmediği sürece ayakları yoracaktır ve tüm günün kalitesini düşürecektir.

Türk toplumunda da dünyada olduğu üzere yüksek oranda yanlış basma problemi vardır. İçe-dışa basma duruşunda olan ayaklarda ayakkabıların topuk ve bilek bölgesinden ayağı desteklemesi, ağırlık aktarımını ve tüm kinetik zinciri olumlu anlamda etkileyecektir ve yaşam kalitemizi artıracaktır. Kişiye özel ortopedik tabanlıklar, hem şok emme özellikleriyle hem kinetik zincire olan etkileriyle günlük hayatın vazgeçilmezleridir. Her ayakkabınızı kişiselleştirebilirsiniz.
Uzmanlar tarafından ücretsiz yapılan analizle ayak tipimizi ve duruşunuzu mutlaka öğrenmeniz gerekir.