Ana sayfa Dizi Haberleri Dört kişiden birinin Bizim Hikaye izlediğini biliyor muydunuz? İşte rakamlarla gerçekler…

Dört kişiden birinin Bizim Hikaye izlediğini biliyor muydunuz? İşte rakamlarla gerçekler…

tarafından zk zk

Dört kişiden birinin Bizim Hikaye izlediğini biliyor muydunuz? İşte rakamlarla gerçekler... 7

Televizyongazetesi/Analiz-Ece Er

Shamalles dizisi izleyenler daha dizi çekilmeden söylenip durdu. Söylenmek ne kelime resmen “çemkirdiler”. Projenin Türkleştirilemeyeceği savunusuna “bekle ve gör” yanıtı vermekten başka yapacak bir şey kalmamıştı. Bu proje için ben de yayın tarihinden önce düşüncelerimi paylaşmıştım. Merak edenler için bu notu şuraya bırakıyorum, canı isteyen okusun:

http://blog.milliyet.com.tr/bizim-hikaye-turklesir-/Blog/?BlogNo=566324

Ne oldu?
Bekledik ve gördük!
2.bölümde Bizim Hikaye tüm kategorilerde reyting sıralamasını birinci bitirdi. Reytinglerde en yakın rakibine 1 puan fark atması herkesi şaşırtmış olmalı. Ben şaşırmadım! Ama asıl önemli olan benim için share kısmıydı. Türkçede “pay, hisse” anlamına gelen kelime, yani share kısmına dikkat ettiniz mi bilmem? Bunu biraz izleyenlerin dilinden yazayım. Share: o saatte ekran başında izleyen 100 kişilik gurubun içinde o projeyi kaç kişinin seyrettiğinin tam karşılığıdır. Şimdi dönüp o gece o saatte Bizim Hikaye projesine baktığımızda: ABC1’de 18.50 izlenmiş, AB’de 20.87 izlenmiş, TOTAL’de 18.78 izlenmiş yani bütüne vurursak 100 kişiden 25’i “Bizim Hikaye” izlemiş. Bu proje emeğin karşılığı alınmaya başlamış demektir. Tebrikler “Bizim Hikaye” ekibine gitsin!
Bu kadar teknik konuşmak yeter, şimdi asıl “karın ağrısı”na gelelim!

Shamelles dizisi takipçileri yanlarına bazı köşe yazarlarını da katıp, davul- zurna eşliğinde “Bizim Hikaye” nin başarısız olacağına karar verdi. Sanki bu tarz projeler daha önce ülkemiz yapımcıları tarafından projelendirilmemiş gibi “yargısız infaz” taktiği ile diziyi başarısız ilan etti.