Ana sayfa Kadın Haberleri Ece Gürsel, evliliğin eşiğinden dönmüş

Ece Gürsel, evliliğin eşiğinden dönmüş

tarafından ker_def

Ece Gürsel: “Evliliğin eşiğinden döndüm”

Manken Ece Gürsel, iki yılın ardından tekli çalışmasıyla sessizliğini bozuyor. Alternatif Rock tarzından pop müziğine geçiş yapan Gürsel, DJ Sözden ile ‘Boş Duvarlar’ parçasına imza attı.

Ece Gürsel’in Akşam’da yayınlanan röportajı…

– Müziğe neden 2 yıl ara verdiniz?

Farklı bir tarzda ve kendi şarkılarımdan oluşan albümlerle müzik piyasasına giriş yaptım. Gerek sahne aldığım yerler, gerekse bu yerlerden aldığımız dönüşler çok iyi ve motive ediciydi. 2015’te son single çalışmam ‘Aptal Olma’dan sonra babamı kaybettiğim için müziğe ara vermek zorunda kaldım. Başka bir sebebi yok. Sadece kendi adıma bir şeyler yapmak istemedim. O yüzden yalnızca tiyatroya yöneldim.

ROCK PROJEM TUTMADI

– Alternatif Rock’tan popa dönüş yaptınız. Neden bu geri dönüş?

Rock ya da alternatif rock çalışmaların günümüzde tutması maalesef çok zor. Hele bir de model kimliğinizle bu işe kalkıştıysanız daha da zor oldu. Yaptığım işler başarılı bulundu, beğeni topladı ama açık söylemek gerekirse tutmadı. Tutması için popüler kültüre hitap etmek zorundasınız. Başka türlü olması da zaman alacaktı. O zamanı da veremedim açıkçası. Ayakta kalmak için ticari düşünmek lazım.

– Ece ve DJ Sözden birlikteliği nasıl oluştu?

Daha evvel birkaç iş yaptığım fakat seçtiğim müzik tarzından dolayı çok fazla çalışamadığımız ‘Volume Up Organizasyon’un sahibi Eşref Yalmaç, beni aradı, bir araya geldik ve bana bu feat. projesini sundu. Kendisiyle çalışmayı da çok istediğim için gözüm kapalı ‘evet’ dedim. Ve DJ Sözden ile çalışmamızı gerçekleştirdik.

YARIŞMALARI BASAMAK OLARAK GÖRÜYORLAR

– Müzikteki hedefleriniz nelerdir?

Pop dünyasında sağlam bir yer edinmek tabii ki… Şarkılarımın hep bir ağızdan söylenmesi, güzel ve büyük kitlelere hitap edebilmek, eminim ki her sanatçının hayalidir. Benim de hayalim budur.

– Kimlerin müziğini beğeniyorsunuz?

Pop dünyasında bence en güçlü isim Demet Akalın. Rock dünyasında ise şüphesiz Şebnem Ferah ve Özge Fışkın.

– Modellik devam ediyor mu? ‘Müzikte ilerlersem mankenliği bırakırım’ şeklinde düşünceniz var mı?

Modelliği bıraktığımı sanıyorlar ama ülkemizde ne yazık ki artık kaliteli, güzel defileler olmuyor. Zaten model de yetişmiyor eskisi gibi. Herkes farklı yönlere yöneliyor. Yarışmaları dahi basamak olsun diye kullanıyorlar. Tüm güzel kızlar ve yakışıklı erkekler yalandan bir oyunculuk eğitimi alıp, bir diziye kapağı atma peşindeler. Yani modellik öldüğü için beni çok fazla podyumda göremiyorsunuz. Yoksa defile olursa çıkarım ve fiziğim el verdiği sürece de işimi, yani asıl mesleğim olan modelliği yaparım. Müzikte de ilerlesem, kaliteli bir defile olursa beni yine podyumda görürsünüz.

EVLİLİĞİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜM

– Modellik mi yoksa şarkıcılık mı zor?

2 senedir tiyatro yaptığım için aslında cevabım oyunculuk tabii. Ama her işin kendine göre zorlukları var. Hiçbirini ayıramam. Modelliğin de zorluğunu 19 yıl boyunca yaşadım. Provalar, çekimler, çalışma şartlarımız vs. Hepsi çok zordu… Şarkıcılık deseniz, stüdyo aşaması, okumaları, konser provaları vs… Çok ağır… Velhasıl hiçbir iş kolay
olmuyor.

– Aşk hayatınız sessiz gidiyor. Uzun süredir yanınızda kimse yok. Kendinizi aşka kapattınız mı?

Yaklaşık 2 yıldır hayatımda biri vardı ama gözler önünde yaşamadım. Çünkü adı üzerinde “özel hayat”… Siz istemediğiniz sürece kimse sizi görüntüleyemez. Ben de artık bunu tercih ediyorum. Şu anda hayatımda kimse yok ve sadece işime kanalize olmuş durumdayım.

– Manken arkadaşlarınızın neredeyse birçoğu evlendi. Siz evliliğe sıcak bakıyor musunuz?

Neredeyse tek kalan diyelim (gülüyor). Bekârlar da var canım, öyle demeyelim (gülüyor). Şaka bir yana, evliliğe son ilişkimde yaklaştım, çok da çocuk isteği vardı ama kısmet olmadı. Bu işler bizim sektörümüz için öyle kolay olmuyor. Çoğu zaman, hayatınızla alakalı bir seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz. Ve eğer çalışmaya endeksli bir insansanız, iş hayatını tercih ediyorsunuz.