Ana sayfa Sosyal Medya Eda Ece bir liste paylaştı, eli ayağına dolaştı, görenler ağladı!

Eda Ece bir liste paylaştı, eli ayağına dolaştı, görenler ağladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Kırıkkale’de eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızının önünde bıçaklanarak hayatını kaybeden Emine Karabulut, Türkiye’yi yasa boğdu… Kadına şiddetin geldiği noktayı göstermesi bakımında Emine Karabulut cinayeti, toplumun her kesiminden büyük tepki çekti.

Toplumsal duyarlılığı yüksek olan ünlü isimlerden Yasak Elma dizisinde Yıldız karakterine hayat veren Eda Ece’de instagram hesabından paylaşım yaptı.

Hem isyanını ortaya koydu, hem de öldürülen, şiddete maruz kalan kadınların listesini paylaştı.

Çarpıcı sözler söyleyen Eda Ece, “Bu liste sığmıyor buraya, elim ayağıma dolaşıyor” diyerek duygularını ifade etti.

Her yıl öldürülen kadın sayısını sorgulayan oyuncu, vicdanlara seslendi.

İşte Eda Ece’nin mesajı ve görenleri ağlatan listesi:

Bu liste sığmıyor arkadaşlar buraya. Elim ayağıma dolaşıyor. Kaç kadın öldürülüyor her sene kaç can!!!!!!!!!! Vicdanınız, aklınız alıyor mu bu haberleri? Emine ve kızını düşünüyorum, acı içindeyim. Bu ağır travmayı yaşamış küçük kız, hayatı boyunca zihnine kazınan o anlarla, anneciğinin kaybıyla, o çocukta açılan yara… yazmakta hiç zorlanmam ama karnıma ağrılar giriyor, kelimelerim bile sinir uçlarımın arasından zor dökülüyor artık. Kadına şiddet uygulayan korkunç yaratıklar ortada geziyorken, kendini korumak için adalete sığınmak isteyen kadınları evlerine geri gönderenler, yakınında yaşanan şiddeti görmezden gelenler, akıldan yoksun saçma cümleler ve kalıplarla düşünmeden, cahilce, vicdanını bile duyamicak kadar aptal ve aslında bütün bu vahşete, şiddet gösterebilme serbestliğine zemin hazırlamış pislik zihniyetlerin sonucu bu!!! Cehaletle, vicdansızlıkla, ahlaksızlıkla, haksızla başa çıkmak zorundayız, biz eksiliyoruz onlar yerine. İyi hal indirimi olmadan, koruma kararlarının yetersizliğinin son bulup, kadının adalet karşında yalnız bırakılmaması şart. #KadınaŞiddeteSon #eminebulut

Eda Ece bir liste paylaştı, eli ayağına dolaştı, görenler ağladı! 7