Ana sayfa Dizi Haberleri Ege’nin Hamsisi diye isim mi olur? TRT’nin yeni dizisindeki şaşırtmaca ne?

Ege’nin Hamsisi diye isim mi olur? TRT’nin yeni dizisindeki şaşırtmaca ne?

tarafından zk zk
Yaz dizileri birer birer ekrana gelmeye başladı. Hazırlıkları süren ve tanıtımları dönen diziler arasına TRT1 ekranlarında yayınlanacak olan Ege’nin Hamsisi isimli dizi de katıldı.

İclal Aydın, Uraz Kaygılaroğlu, Buse Meral,Uğur Çavu Çavuşoğlu, Bestemsu Özdemir, Asuman Tabak ve Eser Eyüboğlu’nun oynadığı dizi, yakında ekrana gelecek.

Dizinin en dikkat çekici kısmı ise ismi oldu. Hamsi Karadeniz’de çıkar ama neden dizinin adının Ege’nin Hamsisi olması, komediye bir çağrı aslında.

Mesut Yar, Posta’daki köşesinde konuyla ilgili bakın ne yazıyor:

Ege'nin Hamsisi diye isim mi olur? TRT'nin yeni dizisindeki şaşırtmaca ne? 7

“‘EGE’NİN HAMSİSİ DE NE OLA?

Ekranda ne kadar Ege gülmecesi varsa yönetmen Mustafa Şevki Doğan bir yerinden gülümseyip durur. Sanırım coğrafyayı en iyi tanıyıp kullanan yönetmenlerdendir. Bir de Yüksel Aksu’yu tek geçerim. Neyse…

Mustafa Şevki Doğan, Temmuz ayı için TRT’ye yine bir Ege işi çekiyor. Ama bu kez coğrafyalar birbirine karışmış biraz. “Ege’nin Hamsisi” isimli dizi belli ki iki denizi, iki coğrafyayı bir araya getiren lezzetli bir gülmece olacak… Mustafa hoca güldürmeden bırakmaz. Açıkçası böylesini ağlattığı işlere tercih ederim. Hadi hayırlısı…”