Ana sayfa Dizi Haberleri Ege’nin Hamsisi dizisi oyuncularından tarihi kurtuluş hikayesi geliyor!

Ege’nin Hamsisi dizisi oyuncularından tarihi kurtuluş hikayesi geliyor!

tarafından ker_def
Ege’nin Hamsisi dizisinin 8. bölümünde Seferihisar’ın kurtuluşu canlandırıldı.

TRT 1 izleyicilerinin gözdesi Ege’nin Hamsisi, 8. Bölümde tarihi bir şölene imza atacak. 3 Eylül Pazartesi akşamı ekrana gelecek bölümde, dizinin çekimlerinin yapıldığı Seferihisar’ın kurtuluşu canlandırılacak.

Dizinin başrol oyuncuları İclal Aydın, Uğur Çavuşoğlu, Asuman Dabak, Cem Cücenoğlu, Celal Öztürk, Mustafa Şen ve Eser Eyüboğlu’nun tarihi karakterleri canlandıracağı şenlikte, birbirinden renkli görüntüler ekrana gelecek.

Efe kıyafetinde dikkatleri üzerine çekecek Asuman Dabak, kırmızı bindallısıyla İclal Aydın, kahramanlıkları dillere destan, düşmana göz açtırmayan Türk askerlerini canlandıracak Uğur Çavuşoğlu, Eser Eyüboğlu ve Cem Cücenoğlu ilgi odağı olacak.

Seferihisarlılar ve Belediye Başkanı’ndan Teşekkür

Ege’nin Hamsisi’nin Sığacık sahilinde çekilen Seferihisar’ın Kurtuluşu sahnelerine yöre halkı da büyük ilgi gösterdi. Şenlikteki tiyatral gösteriyi ilgiyle seyreden Seferihisarlılar, dizide Melahat ve Şevket’in pişirdiği birbirinden lezzetli Ege ve Karadeniz yemeklerini afiyetle yedi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Seferihisarlılar, ilçe tarihine damgasını vurmuş istiklal günlerini dizide işledikleri ve böyle güzel bir şölen gerçekleştirdikleri için TRT yönetimine ve yapımcı Ferhat Eşsiz’e çok teşekkür ettiler.

Ege'nin Hamsisi dizisi oyuncularından tarihi kurtuluş hikayesi geliyor! 7

İzmir ve çevresinin 15 Mayıs 1919’da Yunan işgaline uğramasıyla zor günler yaşayan Seferihisar, 11 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtarılmıştı.

Yapımcılığını Köprü Film-Ferhat Eşsiz’in, yönetmenliğini Ufuk Hakan Eren’in üstlendiği Ege’nin Hamsisi’nde, İclal Aydın, Uğur Çavuşoğlu, Uraz Kaygılaroğlu, Bestemsu Özdemir, Asuman Dabak, Eser Eyüboğlu, Haldun Boysan, Uğur Demirpehlivan, Hakan Bilgin, Cem Cücenoğlu, Mustafa Şen, Bengi Öztürk, Utku Ateş ve Eylül Demirpehlivan başrolleri paylaşıyor.

Ege’nin Hamsisi 3 Eylül Pazartesi akşamı TRT 1’de!