Ana sayfa Dizi Haberleri Ege’nin Hamsisi dizisinde Kasap İbo ve eşi Hatçe izleyiciyi mest ediyor!

Ege’nin Hamsisi dizisinde Kasap İbo ve eşi Hatçe izleyiciyi mest ediyor!

tarafından ker_def

Ekrana geldiği ilk bölümden itibaren TRT 1 seyircilerinin gönüllerinde taht kuran Ege’nin Hamsisi, birbirinden ilginç, komik ve eğlenceli karakterleriyle de dikkat çekiyor. Dizinin en sevilen çifti ise mahallenin kasabı İbo ve manavlık yapan karısı Hatçe oldu.

Canından çok sevdiği karısı Hatçe ile bir dargın bir barışık bir yaşam süren Kasap İbo ve “beybisi” Hatçe, sadece mahalle sakinlerinin değil kasabanın da sevgilisi… Onları kavga ettiklerinde barıştırmak için tüm komşuları ve esnaf arkadaşları seferber oluyor.
Bu renkli çiftin çevresinde tüm mahalle, hatta kasabada birlik ve beraberliğin, dostluğun en güzel örnekleri sergileniyor.

“Ege’nin Hamsisi, Unutulmaya Yüz Tutmuş Değerlerimizi Gün Işığına Çıkardı…”

“Ege’nin Hamsisi’nin başarısının altında yatan, esnaf, komşuluk, aile bağlarının, birlik ve beraberliğin, sevgi ve hoşgörünün buluşmasıdır” diyen Mustafa Şen, “Kasap İbo karakteri ve karısı Hatçe çok sevilen bir çift oldu. Onların maceralarına aile fertlerinin dışında esnaf dostları, komşuları da eşlik ediyor. Teknolojinin ışık hızıyla ilerlediği, sosyal medyanın aile ve toplumsal iletişimi sekteye uğrattığı günümüzde Ege’nin Hamsisi, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi gün ışığına çıkardı. Karısı Hatçe ile sorunları olan, ayrılık aşamasına gelen Kasap İbo’ya tüm mahalle destek oldu. Esnaflar, komşular, birinin sorunu, sıkıntısı olduğunda adeta kenetleniyor kendi dertleriymiş gibi sahip çıkıyorlar. Esnaf dayanışmasına, mahalle kültürüne seyirci de sahip çıktı ve Ege’nin Hamsisi bu kadar çok ilgi gördü” şeklinde konuşuyor.

“2018 Yılında En Başarılı Erkek Oyuncu Seçildi”

2018 yılında Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nde   “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu”, “2017-2018 İsmet Küntay Yılın En İyi Erkek Oyuncusu” seçilen ve “2002 yılından bu yana İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan Mustafa Şen,“Köprü Film’den teklif geldiğinde çok sevindim. Hem yapım-yönetim ve oyuncu kadrosu hem de senaryo çok iyiydi. Kasap İbo süper bir karakter. Hatçe ile olan diyalogları çok sevildi. Karısına hediye ettiği kuzuyu Kurban Bayramı’nda kesince araları bozuluyor. Hatçe onu evden atıyor, boşanma davası açıyor. İbo Hatçe’yi bu kararından vazgeçirmek, onun kalbini yeniden kazanmak için akla hayale gelmeyecek şeyler yapıyor. Şiirler okuyor, şarkılar söylüyor, çok sevdiği eti bile hayatından çıkararak vejeteryan oluyor. Sonunda Melahat, Ahmet ve kızı Hale’nin organizasyonuyla Hatçe ile barışıyor. Onun aşkı uğruna her şeyi göze alıyor diyor ve Acayip eğlenceli sahneler çektik. İzleyiciler de çok sevdi“ diyor.

“Ege’nin Hamsisi Bana Uğurlu Geldi”

Ege’nin Hamsisi çekimlerine başladığı hafta oyuncu Sertaç Akkaya ile dünya evine giren Bengi Öztürk ise Ege’nin Hamsisi dizisinin kendisine uğurlu geldiğini söylüyor. Öztürk, “Dizi çekimlerine başladığımız hafta evlendim. Ege’nin Hamsisi’nde çok sevdiğim oyuncu arkadaşlarımla bir aradayım. Genellikle kendimi doğru yansıtabileceğim bir karakteri canlandırmak isterim. Hatçe de, aynen benim gibi
duygusal, hayvan sever, sevecen, ailesine düşkün bir kadın. Sığacık’ı çok seviyorum. Partnerim Mustafa Şen de müthiş bir oyuncu. Çok güzel bir ikili olduk. Ege’nin Hamsisi’ni seyirci de çok sevdi. İnşallah uzun yıllar TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya devam eder” açıklamasını yapıyor.

“Ege’nin Hamsisi, Toplumsal Sorunlara Parmak Basıyor”

Ege’nin Hamsisi’nin her bölümde mutlaka bir sosyal mesaja değindiğini sözlerine ekleyen Bengi Öztürk şöyle devam ediyor:
“Ben anlatacağı bir şeyler olan, önemli mesajlar veren karakterleri oynamayı seviyorum. Bizim dizimizde de her bölümde mutlaka sosyal mesajlar veriliyor. Günümüzde yaşanan toplumsal sorunların, kadına şiddetin, hayvanlara yapılan zulümlerin, aile ve bireyler arasında yaşanan sorunların çözümü için sanat dünyasına da büyük sorumluluklar düşüyor. Ben elimden geldiğince sosyal sorumluluk projelerinde görev almaya çalışıyorum. Her bölümünde toplumsal sorunlara parmak basan Ege’nin Hamsisi’nde oynamak da benim için büyük mutluluk.”

Yapımcılığını Köprü Film-Ferhat Eşsiz, yönetmenliğini Ufuk Hakan Eren’in üstlendiği dizide başrolleri, İclal Aydın, Uğur Çavuşoğlu, Uraz Kaygılaroğlu, Bestemsu Özdemir, Asuman Dabak, Eser Eyüboğlu, Haldun Boysan, Uğur Demirpehlivan, Hakan Bilgin, Cem Cücenoğlu, Mustafa Şen, Bengi Öztürk, Büşra Şenol ve Utku Ateş paylaşıyor. Ege’nin Hamsisi, her Pazartesi akşamı TRT 1 izleyicileriyle buluşuyor.

Ege’nin Hamsisi’nin 10 Eylül Pazartesi akşamı saat 20.00’de TRT 1’de!