Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Elveda Rumeli’den sonra Balkan Ninnisi, Erdal Özyağcılar için geçmişe geri dönüş gibi!

Elveda Rumeli’den sonra Balkan Ninnisi, Erdal Özyağcılar için geçmişe geri dönüş gibi!

tarafından ker_def

TRT 1’in 21 Haziran Salı akşamı saat 20:00’de ilk bölümünü ekrana getireceği, uzun yıllar sonra yurtdışında çekilen en iddialı yapımlardan biri olan “Balkan Ninnisi”, samimi, içten, neşeli öyküsüyle olduğu kadar usta oyuncu kadrosuyla da dikkat çekecek. Yıllar önce yayınlanan “Elveda Rumeli” dizisinden sonra Üsküp’e gelen ve buradaki halkın ilgi odağı olan ünlü sanatçı Erdal Özyağcılar, dizide ‘Köfteci Süleyman’ karakterini canlandıracak.

Erdal Özyağcılar’ın, başrolleri Özlem Türkad, Emre Bey ve Merih Öztürk’le paylaştığı dizinin yapımcılığını Yalçın Arı ve Uğur Uzunok, yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca ve Volkan Kapkın üstleniyor. Makedonya’nın başkenti Üsküp’te geçen imkansız bir aşk hikayesini ve aynı konakta yaşamaya başlayan farklı milletlerden iki ailenin başlarından geçen komik olayları anlatan “Balkan Ninnisi”nin TRT 1 ekranlarına geldiğinde çok sevileceğine inandığını belirten Özyağcılar, yeni projesiyle soruları cevaplandırdı.

Elveda Rumeli'den sonra Balkan Ninnisi, Erdal Özyağcılar için geçmişe geri dönüş gibi! 8

Balkan Ninnisi projesi ile birlikte yurt dışındaki dördüncü dizisi için sete çıkan usta oyuncu, Elveda Rumeli projesini hatırlatan yeni dizisi ile yine gündemde yer alıyor.

Erdal Özyağcılar, yurt dışında dizi çekme konusunda şunları söyledi: “Ben uzun yıllar önce Türkiye’de çekilip yurtdışında oynanan ilk dizide de oynadım. ‘Yabancı Damat’ın bazı çekimlerini Atina’da yapmıştık. Ardından 12 yıl sonra ‘Elveda Rumeli’yi Makedonya’da Bitola’da çektik.

Ayrıca yine kısa süreli dizi olan ‘İki Yaka Bir İsmail’de rol aldım. Onun da bir kısmı Midilli’de bir kısmı Ayvalık’ta çekilmişti. ‘Balkan Ninnisi’ dördüncü dizim oluyor. Şu anda Üsküp’teyiz. Bana bu dizide oynama teklifi yapıldığında çok heyecanlandım. Burada Makedonya’da çekilen ‘Elveda Rumeli’ dizisinin bir heyecanı vardı. Hikayeyi de çok sıcak buldum.

TRT’yle de daha önce çalışmışlığım var. Ta ‘Bizimkiler’ dizisinden bu yana çok eskiden beri TRT’ye destek veriyoruz. Bunların hepsi örtüşünce ve rolü de sevince ‘Balkan Ninnisi’ ailesine katıldım ve Üsküp’teyim. İnşallah seyirci de dizimizi beğenir ve uzun yıllar izleyiciyle buluşur…”

Elveda Rumeli'den sonra Balkan Ninnisi, Erdal Özyağcılar için geçmişe geri dönüş gibi! 9

Birçok izleyici uzun yıllar önce yayınlanan ve çok da beğenilen Elveda Rumeli dizisinin havasını Balkan Ninnisi projesinde buldu. Erdal Özyağcılar da Sütçü Ramiz karakteri ile akıllarda kalmıştı. Usta oyuncu o yıllara geri döndü ve şu sözleri ile dikkatleri çekti:

“Makedonya’da daha önce çektiğimiz ‘Elvada Rumeli’ çok büyük reytingler almıştı. Biz orada Balkanlar’da yaşayan Türklerin hatıra defterlerini açtık. Hatta bazıları gözü yaşlı izliyordu bizim diziyi. Bazıları da konu bizi ilgilendirmiyor, ‘O sahneleri, o görüntüleri görünce gözlerimiz doluyor’ diyorlardı. Sıcacık bir hikayeydi, 3 yıl devam etti dizi.

Şimdi çekimini yaptığımız ‘Balkan Ninnisi’nin de çok sıcak bir öyküsü var. Orada ‘Sütçü Ramiz’i oynuyordum. Burada da ‘Köfteci Süleyman’ı canlandırıyorum. Çok başarılı hikaye yazmış senarist arkadaşlarımız, ellerine, yüreklerine sağlık.

Çok iyi bir kastımız var. O bakımdan çok umutluyum. Ben her zaman söylüyorum dizi filmlerde en önemli olan senaryodur. Balkan Ninnisi’nin senaryosu da çok güzel, çok samimi, sevileceğine ve izleyicilerin gözdesi olacağına inanıyorum…”