Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş dizisi, Kiralık Aşk esintisiyle daha ilk bölümden işi bitirdi!

Erkenci Kuş dizisi, Kiralık Aşk esintisiyle daha ilk bölümden işi bitirdi!

tarafından ker_def
Erkenci Kuş dizisi neden bu kadar başarılı oldu?

İşte bu sorunun yanıtı yaz dizileri için önem taşıyor…

Zira yaz dizileri aslında sektörde 3 ayı kurtaran, sonrasında ise yayın hayatına veda eden yapımlar olarak biliniyor.

Tabii ki istisnalar da var. Örneğin Demet Özdemir’in No:309 dizisi yaz dizisi olarak başlayıp, büyük başarı elde edince normal sezonda da devam edebilmişti.

Milliyet Cadde yazarlarından Sinan Biçici, Star TV’de ekrana gelen Demet Özdemir ve Can Yaman’ın birlikte rol aldığı Erkenci Kuş dizisinin başarılı olduğunu yazdı ve bunun sebeplerini sıraladı:

“Yaz deyince akla gelen romantik komedilerin ilki ‘Erkenci Kuş’, geç de olsa yayına girdi

Yaz deyince akla gelen romantik komedilerin ilki ‘Erkenci Kuş’, geç de olsa yayına girdi. İlk bölümüyle altı reyting alarak tüm izleyicilerde üçüncü, AB kategorisinde ikinci oldu. Seyirci reaksiyonlarına baktım, ‘Kiralık Aşk’la ‘No:309’ karışımı yorumları dikkati çekiyor. Bir de ‘romantik komedilerin konuları hep aynı‘ diye serzenişler var.

‘Kiralık Aşk’ın yazarı Meriç Acemi’nin hikayesi ve ‘No:309’un yapımcısı Gold Film’in işi olduğu için de diziden oyuncular var. Senaryo olarak da iki diziyle benzerlikler görülüyor. ‘No:309’da tanımadığı bir adamla yanlışlıkla birlikte olup, hamile kalan genç bir kızın evlenmek zorunda kalma hikayesi vardı. Burada da şirketin partisinde karanlıkta yanlışlıkla öpüşen ve kim olduklarını bilmeden aşık olan bir çiftin hikayesi ekrana geliyor.

‘Kiralık Aşk’ın esas kızı Defne, abisinin borcu yüzünden para karşılığı şirketin patronunu ayartma görevini almıştı. ‘Erkenci Kuş’un Sanem’i ise babasının borcunu karşılamak için sevdiği adama karşı, gizli ajanlık yapacak. Sanem gibi masum bir mahalle kızının karanlıkta tanımadığı adamla yanlışlıkla öpüşüp, sonra da aşık olması hikayesi gerçekçi mi? Değil… Ama zaten o bölümü de ‘Kül Kedisi’ masalı gibi görüverin.

Erkenci Kuş dizisi, Kiralık Aşk esintisiyle daha ilk bölümden işi bitirdi! 7

Yakışıklı, kaslı, sportmen, cool, işinde çok başarılı patron erkekler ve masum, sakar asistan kızların hikayesi onlarca kez yapıldı. Hatta romantik komedi deyince, ilk akla gelen bu.

Bu virüs, Kore dizilerinin formülüydü ve yerli hikayelerin de en büyük esin kaynağı oldu.

Bu tür projelerde hikayeden çok, kurulan dünya belirliyor beğeniyi… Rengarenk bir dünya, yakışıklı erkekler, güzel kızlar, modern ofisler, evler, takılar, kostümler ve neşeli müzikler.

ERKENCİ KUŞ DİZİSİ BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

‘Erkenci Kuş’, bu anlamda renkli, albenili bir dünya kurmayı başarmış. Müzikleri, mekanları ve sanat yönetimiyle seyircinin içini açan, yaza ferahlık katan bir iş olmuş.

Bence Can Yaman’ın bu tarzı, karizmatik esas oğlan rolüne çok iyi oturmuş. Demet Özdemir de masum romantik komedi kızı için kendini ispatlamıştı zaten… ‘Seksenler’in pastacı Sami’si Berat Yenilmez’e de mahallenin bakkalı rolü yakışmış. Kısaca oyuncular kurulan dünyada çok tanıdık ve bu da avantaja dönmüş.

‘Erkenci Kuş’ , iyi başladı, sezonda da başarısını sürdüreceğini düşünüyorum. Yolu açık olsun!