Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş dizisine ‘Çakma Kiralık Aşk’ eleştirisi! Reytinge rağmen eleştiri yağmuruna tutuluyor!

Erkenci Kuş dizisine ‘Çakma Kiralık Aşk’ eleştirisi! Reytinge rağmen eleştiri yağmuruna tutuluyor!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’de dün akşam ilk bölümüyle ekrana gelen Erkenci Kuş dizisine sosyal medyadan eleştiri yağıyor!

Demet Özdemir ve Can Yaman’ın başrollerini paylaştığı romantik komedi türündeki Erkenci Kuş dizisi, Total’de 3., AB kategorisinde 2. ve ABC+1 kategorisinde ise 3. sırada yer aldı. Üstelik sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasındaydı ve twitter’da da TT listesine girmeyi başardı.

Fakat tüm bu gelişmeler karşın, diziyle ilgili sosyal medyada yapılan yorumlara bakılınca, eleştirilerin ağırlıkta olduğu görülüyor. Özellikle pek çok izleyici dizinin hikayesini Kiralık Aşk’a benzetti ve ‘Çakma Kiralık Aşk’ şeklinde yorumlamaya başladılar.

Can Yaman ve Demet Özdemir’i birbirine pek yakıştırmayan kimi izleyenler, dizinin çok uzun sürmeyeceği kanaatinde.

Bir izleyicinin yaptığı yorumda ise, dizideki bazı sahnelerin gereksiz uzatıldığı görüşü hakim. “Ben güzeldir diye umuyordum oldukça saçmaydı. Bir dosya sahnesini saçma sapan uzatmışlar. Hele arama sahnesi, adam örtülerin koyulduğu çekmeceye günlük işini koyacak değil ya” şeklinde eleştiri getiren izleyicinin yanı sıra bir başka izleyici de “Resmen kiralık aşkın çakması eee adamın adı ömer felan mı artık şu türk dizilerinin klişelerden çıkması gerek yeter artık aynı şeyleri izletip izletip duruyorsunuz bizi aptal yerine koymayın bize bir şey katacak diziler de yapın” yorumunda bulunuyor.

Erkenci Kuş dizisine 'Çakma Kiralık Aşk' eleştirisi! Reytinge rağmen eleştiri yağmuruna tutuluyor! 8

Yine bir başka izleyici de şu yorumu yapmış: “Lütfen diziyi saçmalamadan şöyle ağız tadıyla bir romatik komedi izleyelim, oyle görmemişler gibi pat diye asıl olmasınlar her türk dizisinde bu var biraz gizli aşk olsun biraz kavga olsun biraz aile sevgisi.”

Bir başka izleyici de hep benzer hikayelerin aynı oyuncularla çekilmesiyle ilgili bir eleştiri getirerek şunları söylüyor:

“Fragmanında kötü dedim doğru çıktı hep aynı şeyler aynı oyuncu aynı konu yani artık bıktık ben FHVK nı istiyorum bu dizinin konusu yine aşk la ilgili oyuncular çilek kokusu no 309 dolunay.”

Oyuncuların çoğunlukla Çilek Kokusu ve No:309 oyuncularından seçildiğine de atıfta bulunan izleyenler, “Tutmaz cok saçma ve kiralik ask dizisine benziyor” yorumları da yapıyorlar.

Yaz dizilerinde romantik komedi ağırlıklı projelerde genel olarak benzer konuların işlenmesi, anlaşılan o ki izleyenleri artık tatmin etmiyor! Kiralık Aşk’taki gibi zengin-havalı-yakışıklı patron ve güzel-patavatsız-biraz sakar ve fakir kız aşkı, izleyenleri artık sıkmış gibi duruyor. Benzeri dizilere atıfta bulunan izleyenler, oyuncuların da yine benzer dizilerde oynamış olmasından dolayı, hikayeyi inandırıcı bulmamaya başladı artık.

Erkenci Kuş dizisine 'Çakma Kiralık Aşk' eleştirisi! Reytinge rağmen eleştiri yağmuruna tutuluyor! 9

Eleştirilerin yanında Erkenci Kuş dizisini, yaz aylarında izlenebilecek daha keyifli ve eğlenceli bir dizi olarak gören ve keyif alan izleyenler de yok değil tabii. Ancak eleştiriler daha yoğun olarak göze çarpıyor.

Bu arada Erkenci Kuş’un kadrosunda No:309 dizisinden Demet Özdemir, No:309 dizisinde Filiz’i oynayan Ceren Taşçı ve aynı dizide Onur’un annesi Yıldız’ı oynayan Özlem Tokaslan da yer alıyor.

Dizinin konusu:

Dizide, reklam ajansında işe başlamak zorunda kalan Sanem ve reklam ajansı sahibi olan babasının koltuğuna geçen Can’ın arasındaki engellerle dolu tutkulu aşk anlatılıyor. Romantik komedi türündeki dizide, Demet Özdemir; üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamayınca bakkal dükkanı sahibi olan babasına yardım eden deli dolu, hayalperest Sanem karakterine hayat veriyor. Genç oyuncu Can Yaman ise dünyaca ünlü bir fotoğrafçı olan Can karakterini canlandırıyor.

ERKENCİ KUŞ 1. BÖLÜM, TÜM VİDEOLAR VE SAHNELERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Dizi ilk bölümüyle reytingin ilk 3 sırasına yerleşmeyi başardı. Karşısında bir başka dizi olmamasının da avantajını kullanan Erkenci Kuş’un önümüzdeki haftalarda yayınlanacak yeni bölümlerinde alacağı reyting de merak konusu oldu.