Ana sayfa Kadın Haberleri Esra Harmanda, haydi kalk ve programın hakkını ver!

Esra Harmanda, haydi kalk ve programın hakkını ver!

tarafından ker_def

‘Sırat Köprüsü’nden her gün geçiyorum’
‘Hayat Güzeldir’ programıyla ekrana gelen Esra Harmanda, canlı yayını Sırat Köprüsü’ne benzetti. Sunucu, “Her gün, üç saat boyunca Sırat Köprüsü’nden geçiyorum” dedi.

Milliyet Cadde’de yer alan röportajdan detaylar şöyle:

Hafta içi her gün Show TV’de ‘Hayat Güzeldir’ programıyla izleyici karşısına çıkan Esra Harmanda, güler yüzüyle adından söz ettiriyor. Oyuncu kimliğiyle de tanıdığımız Harmanda’yla, programını konuştuk.

Yayına nasıl hazırlanıyorsunuz?

Her Sabah 06.00’da kalkıyorum. Yatmadan önce, bir sonraki günün konu ve konuklarını gözden geçiriyorum. Kanala mutlaka saatler öncesinden giderim. Kendimle ve ekiple geçirdiğim dingin bir hazırlık sürecinden sonra yayına girerim. Bir saat öncesinden saç ve makyajım biter.

Canlı yayında gaf yapma korkunuz var mı?

Her gün, üç saat boyunca Sırat Köprüsü’nden geçiyorum. Gerçekten çok zor bir iş. ‘Gaf yapacak mıyım?’ diye düşünürsem, işimi yapamam. Doğallığımı ve samimiyetimi bozmadan, yayın akışına sadık kalıyorum. Hiç boşluk kalmayacak şekilde programı, konukları ve ekran başındaki izleyicileri zinde tutmak zorundayım.

Eğlence programında konuğunuz şarkı söylerken, evlendirme programlarında adaylar kendi aralarında sohbet ederken, sunucu iki dakika da olsa oturma ve nefes alma imkanı bulur. Ben oturmadan ve nefes almadan ekrandayım.

‘Hayat Güzeldir’i gündüz kuşağındaki diğer programlardan ayıran nedir?

Diğerlerinde acı, hüzün, gözyaşı, kavga-gürültü ve hayatın asık yüzlü tarafı var. Bizim programımızda ise gerçek konulara, uzman yaklaşımlarıyla çözümler var. Her şeye rağmen ‘Hayat Güzeldir’ dedirtiyoruz.

Daha önce benzer formatta iki program sundunuz. Hangisinin kariyerinizin dönüm noktası olduğunu düşünüyorsunuz?

‘Hadi Konuşalım’, dönüm noktam. Tanışmanın hayal olduğu, her biri alanında uzman konukları ağırlayıp fark edilmeyi başardığım iştir.

Programınızın başarısını EADD’den (Evlilik ve Aile Danışmanları Derneği) aldığınız ödülle taçlandırdınız. Ne hissediyorsunuz?

Boşanma oranlarının arttığı, evlilik programlarının sorgulandığı, evlilik ve aile danışmanlarının önünde çiftlerin kuyruk olduğu bir dönemde aile hayatına yaptığımız katkılardan dolayı ödül almak gerçekten çok anlamlı. Gurur duyduk.

‘İddialı bir rol bekliyorum’

Sosyal medyada programla ilgili size en çok sorulan soru nedir?

Sağlık, güzellik, tarifler, sosyal güvenlik, eşlerle ilişkiler, çocuk bakım ve eğitimi, manevi konular, ekolojik yaşam, astroloji, pratik bilgiler. Hepsi eşit ağırlıkta aslında. Beni asıl şaşırtan, en az bu konular kadar kıyafetlerimi nereden aldığımın sorulması.

Bir dönem oyunculuk yaptınız. Yeniden bir projede rol almayı düşünür müsünüz?

İddialı bir hikaye ve rol bekliyorum. Böyle bir iş gelirse tabii düşünürüm. Oyunculuğu seviyorum. Ama asıl işim canlı yayın sunuculuğu.

Sizden ‘Ekranın güler yüzü’ diye bahsediliyor. Pozitif duruşunuzun sırrı nedir?

Her gün uyandığımda ‘Bugün de yaşıyorsun Esra, kalk ve hakkını ver’ diyorum. Ben armağan almaya bayılırım ve yaşam en büyük hediye…