Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Esra Ruşan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Esra Ruşan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Esra Ruşan, 1 Ocak 1983 tarihinde Kars’ta doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Esra Ruşan
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1983
Doğum Yeri: Kars
Boyu: 1.68 m.
Kilosu:  55 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Çocuğu: Gün Kızılgök
Instagram: https://www.instagram.com/esrarusann/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Esra Ruşan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Anne ve babası öğretmen. 2020 yılında boşandığı film yönetmeni Fatih Kızılgök ile olan evliliğinden Gün adında bir kızı var. “Annem ve babam öğretmen. Başta oyuncu olmama çok karşı çıktılar çünkü öğretmen olmamı çok istiyorlardı. Babam, ‘tiyatrocular aç’ diyerek gösterdi tepkisini. Aile meclisi toplandı, ben ağlayıp zırlayınca bu işi ne kadar çok istediğime inandılar. Sonra annem devreye girdi.  Zeliha Berksoy’la konuşmak için konservatuvara gitmiş. ‘Kızım öğretmen olsun önce, okulunu bitirsin. Zaten bu işi hobi olarak yapacak, sonra alın’  demekmiş niyeti. Allah’tan Zeliha Hoca’yı bulamamışlar. Cumhur Hoca’yla karşılaşmışlar, ondan bu işin önemini dinlemişler. Annem eve gururla geldi! O sene devlet tiyatrosuna girdim, özel tiyatrolarda rol almaya başladım. Mezun olmamla birlikte, mesleğimin ne kadar kıymetli olduğunu gördükçe benimle gurur duymaya başladılar.”

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdi: Öğretmenlik okurken direksiyonu oyunculuğa kırdı ve okulunu bırakıp konservatuara girdi. “Ben, İstanbul Üniversitesi’nde öğretmenlik okuyordum. Okula çok erken yaşta başladım. Üçüncü sınıfı bitirirken henüz 18 yaşındaydım. Ama o sırada öğretmenlik yapmak istemediğimi, asıl istediğim şeyin oyunculuk olduğunu fark ettim. Biraz klişe olacak ama zaten çok fazla oyun izliyordum. Üniversitede hep tiyatro klüplerindeydim. Yöntemlerini kendim bularak, kursa yazılarak, tiyatrocu arkadaşlar edinerek ilerledim. Sonra zaten konservatuar sınavlarına hazırlandım ve kazandım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2006 yılında ‘Arka Sokaklar’ dizisinde canlandırdığı ‘Sedef’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Ustura Kemal’ dizisinde canlandırdığı ‘Gülnaz’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sempatik, samimi, esprili, neşeli, enerjik. “Dalgacıyımdır biraz. Dünyevi şeyleri ciddiye almam; bazı şeyleri aşmışlığımla ilgili değil ama bu. Çocukluğumdan getirdiğim bir refleks. Bu da benim kendimle ilgili çözmem gereken bir meseledir belki, bilmiyorum. Bir savunma mekanizması olabilir. Duygularımı saklamam. O an içimden ne geliyorsa, karşımdakini rahatsız etmiyorsam ya da zarar vermiyorsam, o duygumu yaşar ve karşımdakine gösteririm. Bir de içgüdülerime çok güvenirim. Bir olayla ya da bir insanla ilgili başta ne düşünüyorsam genellikle o hep doğru çıkar.”

Esra Ruşan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: İlişkilerimde ve hayata bakışımda çok gözü kara biri değilimdir. Bir şeyi yapacağım zaman onunla bağlantılı diğer tüm meseleleri de çözmek isterim. Kimseyi kırmadan, dökmeden yapmaya çalışırım yapmak istediğim şeyi. Bütün o bağları yumuşak bir geçişle korumaya çalışırım. Bugüne kadar yaptığım en gözü kara eylem öğretmenlik okumayı bırakıp konservatuara girmemdi ama o zaman 18 yaşındaydım. Şimdi 30’lu yaşlarımdayım. O günkü benle bugünkü ben arasında dağlar kadar fark var. O zaman bir anda gözüm karardı ve aileme rağmen bunu yaptım. Ama bugün olsa kesinlikle o zamanki gibi fevri davranmazdım.”

İlk sinema filmi: Talip Ertürk – Murat Emir Eren / Ada: Zombilerin Düğünü

Aşka bakışı: “Normal bir duygu değil aşk. Kapalı devre bir şey. O bir şalter atması. Ama öyle uzun, upuzun süren bir duygu kesinlikle değil. Daha kısa bir şey. Sonsuz aşk kavramına inanmıyorum, öyle bir şey yok bence.”

Hayata bakışı:  Geleceği düşünmeyi bıraktı, artık anı yaşıyor. Hayal kuruyor ancak bu hayaller için kendine büyük motivasyonlar yaratıp ona göre yaşamıyor. “Bu sayede hayal kırıklığına da uğramıyorum. Daha gündelik yaşamayı öğrendim ve bundan zevk alıyorum. Tabii ki çocuğum olduktan sonra bazı şeyler değişti. O gelecek kaygısı zaman zaman geliyor ama kendimi o duyguya teslim etmemeyi, savaşmayı öğrendim sanırım. Çünkü artık şunu çok iyi biliyorum. Hayat şu anda saklı, gelecekte değil. Çünkü gelecekte istediğim şeyi yaşamanın beni mutlu edip etmeyeceğini bilmiyorum. O yüzden şu anki mutluluğumla ya da mutsuzluğumla ilgileniyorum. Beş gün sonrasının kaygısını bugün çözmeye çalışmıyorum.”

İş hayatına bakışı: Sektör adına umutlu, çok genç yazar, yönetmen ve oyuncular çıkmasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyor. “Bu sayede sinemada çeşitlilik ve farklılık olmaya başladı. Çeşitliliğin artması bence hem oyuncu hem de izleyiciler için çok iştah açıcı bir şey. Ben oldukça umutluyum. Zaten yönetmenlerle buluşulduğu sürece sorun olmuyor, oyuncular bunun için var. Bence artık yönetmenler oyuncusunu tanıdığı için seçiyor, sınırlarını bilen, neler yapabileceğini kestirebildikleri insanları istiyorlar. Bir şekilde bu olayın halka etkisi var tabii ki, eğer ben perdede daha çok bulunursam, daha çok insan beni tanır ve yönetmenler de benim nerelere gidebileceğimi anlayıp daha çok yer verebilirler bana filmlerinde. Ama bu biraz yönetmen oyuncu ilişkisi. Yıldız sistemi tabii ki hala devam ediyor ufaktan ancak genel olarak tanıdıklarına yönelmiş durumda yönetmenler bence. Ben biraz kadın filmlerinde eksiklik olduğunu düşünüyorum. Kadın hikayeleri pek fazla yazılmıyor bu ülkede.”

Esra Ruşan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Gelecek Hayali: Öğretmenliği muhakkak bitirmek istiyor. “Hâlâ okul öncesi ileri zekalılar ile geri zekalılara drama yöntemiyle eğitim verebileceğim bir okul açmak istiyorum. Bunun için okulu tamamlayacağım.”

Kaygıları: Kaygı duyduğu pek çok konu var; “Kadın cinayetleri, iklim krizi… Hangi birini sayayım ki. Ama daha kişisel, anlık şeylerden bir tanesi ise; trafik.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2006 – Arka Sokaklar / Sedef

2007- Kurtlar Vadisi: Terör

2007 – Ayrılık / Ela

2009 – Aşk Yakar / Bahar

2012 – Ustura Kemal / Gülnaz

2013 – Saklı Kalan / Başak Sezgin

2015 – Tatlı Küçük Yalancılar / Melis

2017/2018-  Vatanım Sensin / Emine

2019- Atiye / Kadın

2020- Yarım Kalan Aşklar/ Saadet

2020 – Masumlar Apartmanı / Esra

SİNEMA FİLMLERİ

2010 – Ada: Zombilerin Düğünü / Gamze

2011 – Küçük Günahlar / Şilan

2016 – Dünyanın En Güzel Kokusu / Kübra

2016- Karabasan / Melisa (Kısa Film)

2017 – Dünyanın En Güzel Kokusu 2 / Kübra

TİYATRO OYUNLARI

2017- Şafakta Buluş Benimle

2017- Güneşte Yürümek

2017- Limon Limon Limon Limon Limon

2017- Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?

2014- Hayvan Çiftliği / Clover

2013- Sıkıyönetim

2011- Cam / İpek

2007- Savaş İkinci Perdede Çıkacak