Ana sayfa Yemek Evde Daha Ucuz ve Hızlı Tavuk Tarifi

Evde Daha Ucuz ve Hızlı Tavuk Tarifi

tarafından ker_def

Refika’nın Yemek Okulu’nda evde daha ucuz ve hızlı tavuk tarifi verildi. Mesaj şöyleydi: Bugün yemek okulunda sizden en çok gelen isteklerden biri olan Tavuk Dünyasının Bİ’ köri tarifi i vereceğim. Körili Tavuğu, salatası ve makarnasını bakalım daha hesaplı, hızlı ve lezzetli yapabilecek miyiz?

Videodan tarifi ve detayları izleyebilirsiniz.

2 parça tavuk göğüs
1 parça kemiksiz tavuk but
7 adet mantar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
2 diş sarımsak
1 silme çorba kaşığı köri
1 dolu çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
Yarım paket, 100 ml, krema

Makarnası için,

1 tatlı kaşığı köri
3 avuç kalem makarna
Yarım paket, 100 ml, Krema
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 dal taze kekik
4 avuç karışık akdeniz yeşilliği

· 2 parça tavuk göğsünü ve 1 parça kemiksin tavuk budunu iri küpler halinde doğrayın. Toplam 400 gr tavuk iki porsiyon için yeterli olacaktır.
· 2 diş sarımsağı ezip tavuklarla birlikte bir kaseye koyun. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kekik ekleyip karıştırın.
· Ufak bir kasede 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 silme çorba kaşığı köriyi karıştırın.
· Tavuklar kenarda biraz bekleyip lezzetlenirken makarnası için orta boy bir tencereye kaynar su koyun. Suya birer tatlı kaşığı köri ve tuz atın.
· 200 gr kalem makarnayı kaynayan suya atıp 10 dakika pişirin. Normalde tavuk dünyasının makarnası zerdeçallı oluyor. Ancak ben onu daha önceki meydan okumada yaptığım için bu kez farklı bir makarna yapmak istedim.
· Geniş bir tavayı ocakta yüksek ateşte ısıtın. İçine biraz zeytinyağı dökün. Yağ ısınınca tavukları yavaş yavaş ekleyin. Hepsini birden atarsanız tava soğur ve tavuklar su bırakıp kavrulmak yerine haşlanır.
· Yüksek ateşte tavuklar iyice pişip dışları kahverengi olana dek kavurun. Tavuğun piştiğini anlamak için spatulanın ucu ile bir parça tavuğu ikiye ayırın. Kolayca ayrılıyorsa pişmiştir.
· Zeytinyağlı köriyi tavaya ekleyip 1-2 dakika da birlikte pişirin.
· Yarım paket kremayı tavaya ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Bi’ köri tavuğunuz hazır.
· Pişen makarnaları tavukların piştiği tavaya alıp biraz suyuyla birlikte çevirin. Üzerine kalan kremayı ve 3-4 dal kekiğin yapraklarını koyup karıştırın ve altını kapatın.
· Son olarak salatası için, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı sirke 2 tutam tuz ve 1 tutam pul biberi karıştırın.
· 4 avuç karışık akdeniz yeşilliğini sosla karıştırınca hem tavuğunuz hem makarnanız hem de salatanız emrinize amade.