Ana sayfa Dizi Fragmanları Evlilik Hakkında Her Şey, yeni bölümüyle Türkiye’nin kanayan yarasına parmak basacak!

Evlilik Hakkında Her Şey, yeni bölümüyle Türkiye’nin kanayan yarasına parmak basacak!

tarafından kadir kadir

TelevizyonGazetesi.com / Detay – MF Yapım imzalı FOX TV’nin sevilen dizisi Evlilik Hakkında Her Şey, geçtiğimiz salı günü 21. Bölümü ile ekrana geldi. Yıldırım’ın ölümü, Sergen’in İstanbul’dan gidişi ve Barış Kılıç’ın canlandırdığı Avukat Efe Avcı karakterinin diziye katılmasıyla dizide farklı bir hava yakalandı.

Dizi son bölümünde Avukat Efe Avcı’nın Azra’ya Yıldırım’ın ölümüyle ilgili gerçeği açıklamasıyla sona erdi. 8 Mart Salı günü yayınlanacak 22. Bölüm ile ilgili ilk tanıtım videosu dün akşam yayınlandı.

Farklı konuların işleneceği dizinin yeni bölümüne konuk oyuncu olarak Kübra Süzgün katılıyor. En son FOX TV ekranlarında 2017 yılında yayınlanmaya başlayan Kadın dizisinde yer Nisan Çeşmeli karakterine hayat veren Kübra Süzgün, yeni bölümde çocuk yaşta evlendirilen ve küçük yaşta kucağına evladını alan genç bir kızı oynayacak. Çolpan Cevher’in kapısını çocuğuyla birlikte çalan Kübra Süzgün, başına gelenlerle ilgili yardım isteyecek.
Evlilik Hakkında Her Şey, yeni bölümüyle Türkiye’nin kanayan yarasına parmak basacak! 7

Türkiye’de pek çok kız çocuğu, geleneksel toplumsal davranışlar nedeniyle çocuk yaşta, erken ya da zorla evlendiriliyor. Ne yazık ki bu Türkiye’nin kanayan bir yarası. Her ne kadar Türkiye’de yasal evlenme yaşı 18 olsa da çocuklar 17 yaşına bastıklarında ailelerinin veya yasal vasilerinin izniyle evlenebiliyor. 16 yaşındaki çocuklar ise ‘istisnai durumlarda ve hayati önem arz eden bir gerekçenin olması şartıyla’ mahkemeden alınan özel izinle evlenebiliyor.

Günümüzde evlilik yaşı giderek yükselse de Türkiye’de çocuk yaşta evlilikler hâlen bir sorun. Bu durum; kız çocuklarına yönelik cinsiyet kalıp yargılarını pekiştiren ve onların eğitimlerine engel olan, sağlıklarını tehlikeye atan ve onları şiddet ve yoksulluk riskine maruz bırakan toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir yansıması olarak biliniyor.

Yeni bölümle birlikte bu soruna dikkat çekecek olan Evlilik Hakkında Her Şey dizisi, olaylarla dolu yeni bölümüyle Salı günü ekranlara gelecek.