Ana sayfa Güncel Haberler Fadik Sevin Atasoy, hayatında yeni bir dönem başlattı!

Fadik Sevin Atasoy, hayatında yeni bir dönem başlattı!

tarafından ker_def

Sevilen oyuncu Fadik Sevin Atasoy, ABD’de tanıştığı ünlü yapımcı Merv Adelson’la tanışma hikayesinden, sigarayı nasıl bıraktığına kadar birçok önemli konuyu Magazin Noteri’ne anlattı.

Son dönemde “Muse” adlı tek kişilik gösterisiyle gündeme gelen Fadik Sevin Atasoy, Türkiye’nin ilk canlı yayın YouTube magazin programı Magazin Noteri’nin konuğu oldu. Canlı yayında Ali Eyüboğlu ile İlkay Buharalı’nın sorularını yanıtlayan Fadik Sevin Atasoy, ünlü Hollywood yapımcısı, efsane dizi Dallas da dahil pek çok yapımda imzası olan Merv Adelson’la bakın nasıl tanışmış:

DALLAS’IN YAPIMCISINDAN TÜRK OYUNCUYA OSCAR DAVETİ!

Dallas dizisinin ünlü yapımcısı Merv Adelson ile bir sokak bankında tesadüfen karşılaştıklarını anlatan Atasoy, “Babamı kaybettikten sonra bir iş için Los Angeles’a gittim ve okyanus kenarında çok güzel bir apartman dairesine yerleştim. Okyanusu hüzünlü bir şekilde izlerken yaşlı bir adamın köpeğini gezdirdiğini fark ettim. Biraz sohbet ettikten sonra benim nereli olduğumu sordu ve ben de Türk olduğumu söyledim. Kendisi de çok uzun zamandır Türk kahvesi içmediğini ve çok özlediğinden bahsetti. Merv’e kahve ikram ettim, oyunculuk yaptığımdan bahsettim. Bu şekilde tanışmış olduk. Daha sonra öğrendim ki Merv Adelson Dallas’ın, Şahin Tepesi gibi önemli yapımların yapımcısıymış.” şeklinde konuşarak filmlere konu olacak tanışma hikayesini anlattı.

Babası Sönmez Atasoy’u kaybetmesinin ardından Merv Adelson’ın kendisi için adeta babalık yaptığını belirten Fadik Sevin Atasoy, “Beni kısa bir süre sonra ailesiyle tanıştırarak bana aile duygusunu tekrar yaşattı. Kendisi ayrıca sinema endüstrisinin en saygın kişiliklerinden biri. Bana Hollywood’u, bu iş nasıl çalışır, kimler bu işin merkezindedir, bunları öğretti. ‘Bu kız benim evladım, bu kızı size emanet ediyorum’ diyerek beni Hollywood’un en büyük ajansına götürüp tanıştırdı. Benim insaniyetimi gördü. ABD’de oynadığım bir filmin oyuncu seçimleri öncesinde Muse adlı oyunumu Merv’e adadım.” ifadelerini kullandı.

“ESKİ ERKEK ARKADAŞIM SAYESİNDE SİGARAYI BIRAKTIM”

Magazin Noteri’nde sigarayı bırakma hikayesini de anlatan ünlü oyuncu, “O zamanki erkek arkadaşımın bir hastalığı vardı. Kendisi bir gün bana ‘Fadik ben her gün yaşamak için bu kadar çaba sarf ederken, senin her gün kendini öldürüyor olman benim canımı çok acıtıyor’ dedi ve ben o dakika sigarayı bıraktım. Sigara kullananlar kendileri için bırakamıyorlarsa sevdikleri için bıraksınlar.” açıklamasında bulundu.

“Muse” adlı tek kişilik gösterisiyle ABD’de övgü alan Fadik Sevin Atasoy, uzun yılların ardından Türkiye’ye döndü. Atasoy’un “Muse” adlı tek kişilik gösterisinin yönetmenliğini Türkiye’de ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu üstleniyor. Adeta bir Broadway müzikali tadında izleyici ile buluşan oyun, Avrupa Turnesi ile eş takvimli olarak Türkiye’de gösterimde.

Röportajı videodan izleyebilirsiniz: