Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Fatmagül’ün Suçu Ne başlattı, Kadın ve Kızım dizileri İspanya’yı Türk dizisi hayranı yaptı!

Fatmagül’ün Suçu Ne başlattı, Kadın ve Kızım dizileri İspanya’yı Türk dizisi hayranı yaptı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2018 yılından bu yana Türk dizileri İspanya’da yayınlanıyor. Özellikle de iki paralı kanal Nova ile Divinity, burada başı çekiyor. Türk dizileri ABD dizileri ile yarışıyor. Bazen Türk dizilerinin en çok izlenen yapımlar olması da hiç şaşırtıcı değil.

İspanya’da paralı kanallar 2018 yılından bu yana Türk dizilerini keşfetmiş durumda ve gelen istatistiki bilgiler her geçen yıl da bu durumun güçlendiğine işaret ediyor. Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da bu durumu analiz eden bir yazı kaleme aldı.

Koloğlu, ” İki paralı kanal var Türk dizilerini gösteren. Nova, onlardan biri… 2018 yılında üçüncü sırada Türk dizileri bu kanalda. 2019 yılında Amerikan dizileri ile eşitlenmiş. 2020 yılında ilk sıraya yerleşmiş. 2021 yılı için de durum aynı. Türk dizilerini keşfeden ikinci kanal Divinity. Burada ‘marjinal bir pay’ı vardı (4 bin 183 dakika). 2019 birden 81 bin dakika ile Amerikan projelerinin arkasına yerleşti” diyerek paralı kanalların durumunu aktardı.

Bir de açık kanallar var. İspanya’da açık kanallardan iki tanesi Türk dizilerine ilgi göstermeye başladı. 2020 ve 2021 yıllarında İspanyol izleyiciler Türk dizilerini çok sevdi.

Kadın dizisi ile birlikte Kızım Atresmedia kanalında gösterildi ve çok başarılı sonuçlar alındı. 2020-2021 sezonunun en çok izlenen yapımları olması da Türk dizilerinin ne kadar etkileyici olduğunu anlatmaya yetiyor.

Ayrıca Telecinco isimli İspanyol kanalı da geçen sezon yayınlanan Çatı Katı Aşk isimli romantik komedi dizisini yayınladı. Kızım ve Kadın dizileri kadar etkili olmasa da yine de hatırı sayılır bir izleyici grubu tarafından bu dizinin de takip edildiği belirtiliyor.

Latin ve ABD dizilerinden sonra Türk dizilerinin de İspanyol izleyicilerin beğenisini kazanması önemli bir gelişme oldu. Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin bu durumun yaşanmasında önemli bir katkısı var. Bu dizi sonrasında Türk dizilerine ilgi çok arttı. Türk dizisini yayınlayan kanal tarihinin en iyi reytinglerini alınca İspanya’da Türk dizi hayranlığı da başlamış oldu.