Ana sayfa Dizi Haberleri Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi bir büyük olay daha yarattı, haberiniz var mı?

Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi bir büyük olay daha yarattı, haberiniz var mı?

tarafından ker_def

Latin Amerika ülkelerindeki Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin rüzgarı İspanya’ya da taşındı…

Yıllar önce Türkiye’de büyük olay yaratan dizi şimdilerde ise yurt dışında muhteşem bir başarıya imzasını attı.

Milyonlarca hayran kitlesi elde eden Türkiye’nin dünyaya sunduğu en önemli dizilerden olan Fatmagül’ün Suçu Ne, son olarak İspanya’da ekrana geldi ve deyim yerindeyse ‘ortalığı ayağa’ kaldırdı…

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, dizinin başarısını köşesine taşıdı ve gelişmeleri okuycuları ile paylaştı:

12 MİLYON İSPANYOL ‘FATMAGÜL’Ü İZLEDİ

Fatmagül'ün Suçu Ne dizisi bir büyük olay daha yarattı, haberiniz var mı? 7

İspanya’da geçtiğimiz şubat ayından bu yana en çok konuşulan dizilerin başında, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ geliyor. Dizinin, İspanya’daki başarısını mercek altına alan geniş bir yazı yer aldı basında…
‘Fatmagül olayını inceleme, Nova devriminin bilmediğiniz izlenme oranları verileri’ başlıklı bir analiz de vardı.

Reyting birden arttı

Nova tematik bir kanal, İspanya’nın en büyük medya gruplarından Altresmedya bünyesinde… Yazıda, 8 Şubat’ta ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ Nova’da yayına başladığında Atresmedia, “Bu dizinin birkaç hafta içinde belgeli bir devrime dönüşeceğini hayal etmemiştik” diyerek durumu özetliyor. Tematik kanallar içinde en çok izlenen dizi unvanını hemen almış. Nova’nın günlük ortalaması yüzde 2.5… ‘Fatmagül Suçu Ne?’nin başlamasıyla, bu oran yüzde 2.8 günlük ortalamaya yükselmiş.

Evet, İspanya’da tam 12 milyon 532 bin kişi, diziyi izlemiş. Yazıda böyle bahsediliyor. Ve bunun dökümü de verilmiş. ‘Hangi yaş grubu ve hangi bölgelerde daha çok izleniyor?’ diye… 13-24 yaş (yüzde 4.3), 64 ve üstü yaş aralığı, (yüzde 4.7) diziyi en çok katip edenler. Yani, genci ve yaşlısı izliyor.

Yazıda, dizinin İspanya bölgelerinde ne kadar izlendiğinin listesi de verilmiş. Kanarya Adaları, yüzde 6.2 ile birinci… Onu sırasıyla Murcia (İspanya’da özerk bölge) yüzde 5.7’yle takip ediyor. Endülüs yüzde 5.6, Madrit’te ise yüzde 3.3 oranında izleniyor. Katalonya bölgesinde ise, yüzde 2.6 oranında seyrediliyor.