Ana sayfa Dizi Haberleri Filinta dizisinin başarısının sırrı bu detayda gizli

Filinta dizisinin başarısının sırrı bu detayda gizli

tarafından ker_def

filinta4

Dahası sezon finalinde, büyük bir patlamayla noktayı koyarken gelecekteki farklı gelişimlere de açık kapı bırakmıştı. Belli ki, Altuğ Küçük yeni sezonda dizinin ufkunu genişletecek, bambaşka bir ‘Filinta’ portresi çizecekti. Ancak burada kurulacak denge çok önemliydi. Çünkü İstanbul sokaklarını korumaktan ziyade yabancıların çevirdikleri dolapların peşine düşerek aksiyonunu sergileyen Mustafa-Ali-Gıyaseddin üçlüsü yavaş yavaş gizli istihbaratçılığa doğru kaymaya başlayıp yeni sularda yol alırken, ‘Bir İstanbul Polisiyesi’nin yarattığı izleme keyfinin kaybolma ihtimali de mevcuttu. Ayrıca babasının yaptıklarını öğrenen Lara ile Mustafa’nın ilişkisinin nasıl yürüyeceği de ayrı bir sorundu. Zira Lara, Mustafa’yla birleşse bu ilişki gidişatı arabeskleştirebilirdi. Anlayacağınız tıkanma noktasıyla gelişim arasında bir ikilemle gitti tatile, ‘Filinta’… Ve finaldeki patlamadan sonrası yeni sezon için tam bir dönüm noktası oldu.

‘Zirvede olmanın bedeli sarsılmak’ diyen Boris Zaharyas’ın ‘Lara’ gizemini yedekte saklayarak yeni sezona giren ‘Filinta’, öfkeyi gözyaşıyla perçinlerken altı ay sonrasına sıçrayıp aşk acısı çeken ama kararlı bir Mustafa çıkarttı karşımıza… Üstelik ‘Bir Osmanlı Polisiyesi’nden, ‘Bin Yılın Şafağında’ macerasının coşkusunu çıkartıp yepyeni karakterlerle elini güçlendirerek.

Yüceler Meclisi’nin ‘Kardeşlik’ kanadını devreye sokup Rıza Kocaoğlu, Mustafa Avkıran, Berrak Tüzünataç ve Asena Tuğal başta olmak üzere pek çok yeni ismi bünyesine katan dizi, Kardeşlik savaşçılarının kan damlayan vahşi dövüş tablosunu, Mustafa ve Bıçak Ali’nin istihbaratçılık sınavındaki rekabetçilik esprisiyle dönüşümlü vererek yorum farkı getiren yeni sezon başlangıcında tekâmülün devam ettiğini gösterdi izleyicisine.