Ana sayfa Dizi Haberleri Final kararı alınan Dünya Hali dizisi için dikkat çeken öneri!

Final kararı alınan Dünya Hali dizisi için dikkat çeken öneri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 zaman zaman absürt komedi yapımlarına ekranına açıyor ve bu tür dizileri sevenler için de iyi fırsat oluyor. Bu sezon için Dünya Hali isimli dizi ile bu alanda varlık gösteren TRT1, geçtiğimiz sezonlarda Tövbeler Olsun ve Tutunamayanlar isimli projelere de yer vermişti.

10 yıl önce yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisinin izinden giden bu tür yapımlara Dünya Hali de katıldı ama, reytingler beklentilerin çok altında geldi. Bu durum TRT1 için sürdürülebilir bir durum olmadığı için de 20. bölüm itibari ile Dünya Hali dizisinin finaline karar verildi.

Dizinin devam etmesini isteyen bir grup izleyici bulunuyor. Ancak televizyon ekranında ve dram yapımlarının arasında absürt komedi dizisinin fazla bir şansı yok. Bu yüzden de dijital platformlarda yapımın devam etmesi gibi bir öneri var.

Pelin Abay ile Caner Şahin’in başrollerinde yer aldığı dizi için bir değerlendirmede bulunan Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İzleyici profiline baktığımızda büyük çoğunluğu, ‘dram dizisi izleyen kitle’ olan dünyada yer bulması pek mümkün değildi. Kendi içindeki sıkıntısı üstüne bir de, izleyici beğenisinin durumu eklenince, final kaçınılmazdı. Ve fakat bir öneri; bu diziyi ‘platform’larda değerlendirmek mümkün olabilir.”

Dünya Hali dizisi TRT1 ekranında bitecek, peki bir dijital platform çıkıp da diziyi yayınlamak ister mi?

Dünya Hali hayranları böyle bir duruma çok sevinirdi belki ama şu anda bu sadece bir öneri ve temenniden öteye geçen bir durum değil.