Ana sayfa Dizi Haberleri Final şoku bir yana, Misafir dizisinin uyarlandığı Oasis ile alakası yok!

Final şoku bir yana, Misafir dizisinin uyarlandığı Oasis ile alakası yok!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında izleyicilerle buluşan Misafir isimli dizinin Oasis isimli Güney Kore yapımından uyarlandığı açıklanmıştı. Büyük bir heyecan yaratan dizi, özellikle de başrolde Hazal Kaya ile Buğra Gülsoy gibi iki önemli oyuncu olunca büyük beklentiler oluşturdu.

Ancak bu beklentilerin karşılığını bulamadığına şahit oluyoruz. Dizinin reytingleri çok düşük geldi. Perşembe rekabetinde düşük oranlar sonucunda Misafir dizisinin beşinci bölümde final yapmasına karar verildi.

9 Aralık Perşembe akşamı son kez ekrana gelecek olan Misafir dizisinin Oasis ile ne kadar benzediği konusu da tartışma yarattı. Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, bu benzerlik konusunu tartışmaya açtı ve Misafir’in orijinal hikayeye çok da benzemediğini belirten bir yorumda bulundu.

Anibal Güleroğlu’nun Misafir dizisiyle ilgili eleştirisi şöyle:

“Oasis dizisinin uyarlaması denmekle birlikte ‘Misafir’in içeriğinin bu yapımla benzeştiğini de söylemek zordu. Zira ‘Oasis’, Güney Kore’nin çalkantılı bir döneminde, gençlerin intikamcılık ve güç-zenginlik elde etme dürtüsüyle hareket etmelerini temel alıp babasının haksız ölümünün peşine düşen bir gence odaklanarak içeriğini geliştiren bir işti.

Bundan dolayı ‘Misafir’in diziden ziyade toplum tarafından dışlanmış bir gencin, bilinçsizce yaptığı kaza sonucu ölüme sebebiyet vermesinin ardından ölen adamın evini ziyaret edip felçli kız kardeşiyle cinsel yakınlaşmasını ele alan 2002 yapımı ‘Oasis’ filminin izinden gittiğini söylesek yeridir.”