Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV’den yine yanlış hesap! Sen Çal Kapımı taktiğini Aşk Mantık İntikam için de uygulayın!

Fox TV’den yine yanlış hesap! Sen Çal Kapımı taktiğini Aşk Mantık İntikam için de uygulayın!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Fox TV Sen Çal Kapımı için yaptığı akıllı adımı neden Aşk Mantık İntikam için yapmıyor? Cuma akşamları yayınlanan dizinin reytinglerde zayıflamasının ardından mart ayında 39. bölümde final yapacağına yönelik bilgiler geldi. Bu durum dizi hayranlarını bir hayli üzen bir gelişme… Bu noktada Fox TV’ye Sen Çal Kapımı dizisinin durumunu yeniden hatırlatmak gerekiyor.

Hatırlanacağı üzere 8 Temmuz 2020 tarihinde yine Fox TV’de başlayan Sen Çal Kapımı isimli romantik komedi dizisi çok beğenilmişti. Hande Erçel ile Kerem Bürsin ikilisi izleyicileri ekran başına topladı. Milyonlarca dizi hayranının sosyal medyada yaptığı müthiş etkileşim çalışmasının da sonucu olarak dizi uzun süren bir yapım oldu…

İlk sezonu 39 bölüm süren dizi reytinglerde zayıflamaya ve izleyici ilgisini kaybetmeye başladığı noktada Fox TV çok akıllı bir karar aldı. Diziye Nisan ayının ortasında final yaptıran kanal yönetimi, Haziran ayında da ikinci sezonu başlattı. Eğer Hande Erçel çok yorgun olmasa ve ikna edilebilse daha da uzayacağı bilinen ikinci sezon da 13 bölüm sürdü. Yani dizi 2020 yılının Temmuz ayında başladı ve 2021 yılının Eylül ayında da 52. bölümüyle birlikte final yaptı.

Sen Çal Kapımı dizisi de aynı Aşk Mantık İntikam gibi bir romantik komedi hikayesi olarak başladı ve dram yapımına dönüştürüldü, reytingler düşünce de ara verilmesi en mantıklı karardı.

Fox TV'den yine yanlış hesap! Sen Çal Kapımı taktiğini Aşk Mantık İntikam için de uygulayın! 26

Şimdi ise Aşk Mantık İntikam, Sen Çal Kapımı ile aynı sonuçları yaşıyor. İzleyici ilgisi azalıyor ve yeniden romantik komedi yapımı haline dönüşmek bile bu izleyicileri geri getirmiyor. Ancak dizinin Mart ayında finalini yapmak yerine ara verilse ve Haziran ayında yine yaz dizisi formatı ile yayınlansa daha mantıklı olmaz mı?

Sen Çal Kapımı’nın hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok ülkesinde yarattığı etkiye benzer sonuçlar alabilen Aşk Mantık İntikam için de bu formül düşünülebilir.

Fox TV yönetimi neden yaz dönemini de kapsayacak şekilde bir planlama yapıp da Aşk Mantık İntikam’ı seven izleyicileri mutlu etmiyor? Bu aynı zamanda garanti bir yaz dizisi anlamı da taşımıyor mu?

Aşk Mantık İntikam için Sen Çal Kapımı formülü uygulanabilir ve şartlar da birbirine çok benziyor.