Ana sayfa Dizi Haberleri Adım Farah dizisine sosyal medya ilgi devasa olsa da reytingleri cüce kaldı!

Adım Farah dizisine sosyal medya ilgi devasa olsa da reytingleri cüce kaldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sosyal medyanın gücünü bir kez daha Adım Farah dizisi ile görmekteyiz. Engin Akyürek ile Demet Özdemir hayranları adeta çılgınlık boyutunda, kaç gündür paylaşım üstüne paylaşım yapıyor.

Adım Farah dizisinin senaryosu çok beğenildi. Hikayenin anlatım tarzı ,hızlı akışı ve oyuncuların de karakterlerine çok iyi uyum sağlaması ile birlikte çok başarılı bir dizi projesinin oluştuğu söylenebilir. Engin Akyürek ve Demet Özdemir ikilisinin uyumunun çok iyi olacağını, yüksek enerjilerinin Türkiye sınırlarını daha şimdiden aştığını ve Adım Farah dizisinin yurt dışında da çok büyük bir merak uyandırdığını değerlendiriyoruz.

Ancak sosyal medyayı kaplayan, günlerce devam eden muazzam ilginin karşılığının reytingler ile ölçülen bir ortamda tam olarak verilmediğini de belirtmek gerekiyor. Adım Farah dizisinin ilk bölüm reytingleri kesinlikle kötü değil. Aslında birçok diziye göre de iyi bir açılış oldu.

Ortalamanın üzerinde gelen reytingler, gelecek adına umut vericiydi. Hatta ilerleyen haftalarda çok daha yüksek reytingler ile dört sezondur birinci durumda bulunan Kuruluş Osman dizisine bile yaklaşmak mümkün olabilir.

Adım Farah dizisine sosyal medya ilgi devasa olsa da reytingleri cüce kaldı! 7

Ancak dizinin son 1 aydır çok yoğun şekilde konuşulduğu, sosyal medyada sürekli gündemde olduğu, Engin Akyürek ve Demet Özdemir gibi milyonlarca hayranı bulunan iki ismin başrolünde olduğu bir dizinin çok daha yüksek reytingler alarak flaş bir açılış yapması da beklenirdi.

Adım Farah dizisine sosyal medya ortamında, dijital platformlarda gösterilen büyük ilginin karşılığının evlerinde reyting cihazları bulunan Türk izleyici kitlesinin izleme alışkanlığı ile açıklanamadığını söyleyebiliriz.

Her ne kadar ilk bölüm reytingleri iyi gibi gözükse de bu kadar çok sosyal medyayı etki altına almamış diziler de benzer reytingler ile yola çıkabildi.

Adım Farah dizisi ilerleyen haftalarda bir anda reyting sıçraması yapmaz ise, sosyal medyada yaratılan bu muazzam ilginin karşılığının reytingler noktasında verilemediği sonucu da ortaya çıkacak.

İşte bu nedenle 8 Mart Çarşamba akşamı yayınlanacak olan dizinin ikinci bölümünün reyting sonuçları çok önemli olacak.