Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV’nin vazgeçtiği diziyi alan Kanal D, büyük bir hata mı yaptı?

Fox TV’nin vazgeçtiği diziyi alan Kanal D, büyük bir hata mı yaptı?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / ANALİZ ÖZEL – Dizi dünyasında klişe hikayeler artık izleyicileri çok da kendisine çekmiyor. Filipinler’de büyük ilgi gören “A Mother’s Guilt” isimli dizinin uyarlaması olan Bir Annenin Günahı, ilk başta Fox TV için düşünüldü. Dizi, Mart ayında sete çıktı ama pandemi nedeniyle çekimler durduruldu.

Bir Annenin Günahı, bu gelişmelerden 6 ay sonra bu sefer Kanal D için çekimlere başladı. Oyuncu değişiklikleri sonrasında Özge Özberk, Musa Uzunlar, Mert Yazıcıoğlu, Simay Barlas, Emre Kınay ve Pamir Pekin gibi önemli isimler kadroda buluştu. Geçen Cumartesi akşamı yayınlanan ilk bölümü ile reytinglerde 3’lü seviyeleri tutturan ve kötü bir başlangıç yapan dizinin 2. bölümü daha da kötü sonuçlarla karşılaştı.

28 Kasım Cumartesi akşamı 3’lü reytingleri bile elde edemeyen bir performans gösteren Kanal D dizisi, totalde 20. olabildi. AB grubunda 15. sırada bulunan yapım, ABC1 grubunda ise ancak 19. sırada kendisine yer buldu.

Fox TV'nin vazgeçtiği diziyi alan Kanal D, büyük bir hata mı yaptı? 7

Aslında yapım için ikinci bölüm çok önemliydi. Ya yerinde saymalı ya da yükseliş sergilemeydi. Her ikisi de olmadı, benlenmedik şekilde düşüş yaşandı. Kanal D’nin bu sezon çok güvendiği yapımlarda olduğu gibi Bir Annenin Günahı’da kanalın yüzünü kara çıkartacak gibi duruyor.

Çatı Katı Aşk gibi güzel bir hikaye bütünlüğü ve iyi oyunculardan kurulu yaz dizisi ile çok da istediği noktaya erişemeyen Kanal D, Serkan Çayoğlu ve Melisa Aslı Pamuk’un başrolünde yer aldığı Yeni Hayat dizisinde de istediğini elde edememişti.

Bu sezon için diziler konusunda üst üste hatalar yapan Kanal D’nin geldiği nokta şaşırtıcı. Zira Yeni Hayat dizisi devam ettirilseydi Bir Annenin Günahı’ndan çok daha iyi reytingler alabilirdi. Ancak Yeni Hayat’ın günü de yanlış belirlenmişti… Sonuç olarak Kanal D’nin bu sezon çok iddialı olduğu 3 dizisinin de kötü sonuçlar elde ettiğini gözlemliyoruz.

Çatı Katı Aşk ve Yeni Hayat’a yeterince sabır gösteren Kanal D, bakalım Bir Annenin Günahı konusunda nasıl bir yol izleyecek? Reytinglerin hafta sonu bile bu kadar düşük gelmesi dizinin gün değiştirerek farklı bir deneme yapma imkanı da vermiyor. Hafta sonu düşük olan reytinglerin hafta içinde artması beklenmemeli…