Ana sayfa Sosyal Medya Fox TV’nin Yalancılar ve Mumları dizisinde büyük hata yapıldı!

Fox TV’nin Yalancılar ve Mumları dizisinde büyük hata yapıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranlarında pazar akşamları yayınlanmaya başlanan Yalancılar ve Mumları dizisinden beklenti çok yüksekti. Elçin Sangu, Ceren Moray, Feyyaz Duman, İsmail Demirci, Şafak Pekdemir, Melike Güner, Burcu Gölgedar gibi önemli isimlerin başrolde buluşması da dizinin çok iyi bir yapım olacağına işaret ediyordu.

Ancak ilk iki bölümde görüldü ki dizi için oluşturulan yüksek beklentiyi karşılayacak bir senaryo yok… BBC yapımı olan ve birçok ülkede de uyarlamaları yapılan Mistresses’ın yeri uyarlaması ne yazık ki Medyapım için de bir başarısızlık hikayesine dönüşmek üzere.

Uyarlama dizilerin en iyi uygulayıcılarının başında Medyapım geliyor. Fatih Aksoy’un sahibi olduğu şirket bugüne kadar birçok projeden başarılarla ayrıldı. Yasak Elma ve Sadakatsiz dizilerinin de yapımcısı olan Medyapım, bu iki yapım ile büyük gurur yaşıyor…

Ancak Yalancılar ve Mumları için önemli bir hata yapıldığını söylemek şart. Dizinin henüz ikinci bölümü yayınlandı ama senaryo yeterince iyi değil. Üçüncü bölüm için de senaryonun birkaç kez revize edilmesi aslında sıkıntının bilindiğini de gösteriyor.

Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, BBC One kanalında 3 sezon boyunca ilgiyle izlenen dizinin yerli uyarlamasının neden tutmadığını bir yazısında değerlendirdi. Güleroğlu, yazısında şu detaylara dikkat çekti:

“Yalancılar ve Mumları, mantık ve karakter yönünden havada yüzerken ilk etaptan izleyiciye cazip gelecek bir tablo sunamadı. Sırlar, yalanlar ve aşk hayatları havada kalınca kadrosunun da bu gerçeği ötelemeye gücü yetmedi maalesef.

Orijinalinin yorum özgürlüğüne sahip olmadığı için kendi yolunu çizmeye çalışarak varlık bulan ‘Yalancılar ve Mumları’ beklentileri karşılamayan bir uyarlama olarak ekran tarihindeki yerini almaya aday yapıda!

İzleyicinin algısına uygun bir tablo yaratmakta pek başarılı olamayan dizinin güçlü rakiplerini de hesaba katarsak… İşi gerçekten çok zor. İlerleyen bölümlerde bu gidişat değişir de yükselişe geçer mi? Yalancıların mumları nereye kadar yanacak bekleyip göreceğiz.”

Dizinin 3. bölümü 17 Ekim Pazar günü yayınlanacak ve reytingler sonrasında Fox TV tarafından bir karar alınması beklenebilir.