Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Furkan Andıç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Furkan Andıç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Furkan Andıç, 4 Nisan 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Furkan Andıç
Doğum Tarihi: 4 Nisan 1990
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.90 m.
Kilosu:  88 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Baran Andıç, Burak Andıç
Instagram: https://www.instagram.com/furkandic8/
Evcil Hayvanları: Kedisi Zilli.

Furkan Andıç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Annesi Boşnak babası Trabzonlu, İstanbul’da doğup büyüdü. Üç erkek kardeşin ortancası. Annesi ev hanımı, babası mali ve idari işler müdürü. “Varlıklı bir aile değildik. Ama birbirimize çok bağlıyızdır.  Üniversiteye girme sebebim annem oldu. Ben lisanslı basketbol oynuyordum. Hayalim de basketbola devam etmekti ama annem diplomam olmasını çok istedi. Şimdi okulda kaydım duruyor. Anneme o diplomayı götüreceğim.”

Çocukluk yılları: Mutlu bir ailede güzel bir çocukluk geçirdi, babası işi dolayısıyla çoğunlukla yurt dışında olduğundan yetişmesinde ve karakterinin şekillenmesinde annesinin payı büyük. “Çocukluğumuzda, arkadaşlarım ödevlerini yapmadan dışarı çıkamaz ya da sınavlarından düşük not aldıklarında ceza alırlardı. Ben de hep şaşırırdım bu durumlara. Çünkü biz hiçbir zaman böyle bir şey yaşamadık. Annem nasıl mutluysak onu yapmamızı istedi ve hiçbir şey için zorlamadı. Sonuç olarak, bütün çocukluğum çok mutlu geçti. Ne istersem onu yapmamı isteyen bir ailem vardı. Annem o kadar güzel yetiştirdi ki bizi, hiç yanlış heyecanlar peşinde koşmadık. Bastırılmış çocuklar bu dengeyi kuramıyorlar bence. Ama istediği zaman istediğini yapan çocuk iyi ve kötüyü daha iyi ayırt edebiliyor. Biz bu şekilde büyüdük. Belki mühendislik diplomalarımız, yüksek lisanslarımız yok ama çok iyi insanlarız.”

Eğitim hayatı:  Kiev Politeknik Üniversitesi’nde ilk sene hazırlık ve dil eğitimi aldı. Daha sonra Türkiye’ye geri dönerek, bir süre Bilgi Üniversitesi’nde Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde okudu, daha sonra 2011-2012 eğitim senesi 1. döneminde Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım bölümüne yatay geçiş yaptı.

Hayatının dönüm noktası: Tesadüf eseri oyuncu oldu. “Şu anki menajerimin ablası, “Güzel çocuksun” dedi ve ajansa kaydolmamı sağladı. Bir hafta sonra reklam teklifi aldım, Kiev’deki üniversitenin parasını ödedim. Döndükten sonra bir aile dostumuzun yanına, otelde çalışmak için gittim, tercüman olacaktım. Ama o gün animatör çocuklardan biri hastaydı. Yerine beni aldılar. Yüzlerce insanın karşına altımda kocaman bebek beziyle çıktım. O kadar eğlendim ki iki yaz daha animatörlük yaptım. Bu arada bir dizi için çağrıldım, bir başrolle başladım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2011 yılında yayınlanan ‘Kolej Günlüğü’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Umutsuz Ev Kadınları’ dizisinde canlandırdığı ‘Levent’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Romantik, sempatik, hiperaktif, sürprizli, samimi

Furkan Andıç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: İnsanlarla iletişimi kuvvetli “İnsanlara dokunmak benim için çok önemli. Negatif enerjimi ve yorgunluğumu atmamın tek yolu arkadaşlarımın dertlerini dinlemek, onlara kendimi anlatmak. Gitme fikri beni çok heyecanlandırıyor. Tatile, oraya buraya. Bir şekilde hareket ediyor olmak mutlu ediyor. Yeni bir şeyler denemek de buna dahil. Mutlu olmak için çok büyük bir beklentim olmadı hiç. Genel olarak mutlu ve pozitif bir insan olduğuma inanıyorum.  Çok emek verdiğim bir şeyin beklentimi karşılamaması beni çok üzer, bir de iyi niyetimin suistimal edilmesi.”

Sette nasıl birisi? Canlandıracağı karaktere hazırlanırken, karakterin belleğini yaratan, onu o yapan özellikleri irdeleyip ona psikolojik bir perspektiften bakmaya özen gösteriyor. “Bu sırada onun zihnine girecek soruları sormaya çalışıyorum. Bu da hayal gücümü kullanarak oluyor.”

Mutluluk kaynağı: Ailesi ve çocukluğundan gelen dostları. “Benim çok iyi bir ailem ve arkadaş çevrem var. Bu insanlar beni güçlü kılıyorlar ve onlar hayatımdayken başka hiçbir şeye ihtiyacım yok. Kaybedecek bir şeyi olmayan bir insanın cesaret ve öz güvenine benziyor aslında. Kendi küçük bir dünyam var, çocukluk arkadaşlarımla yıllardır aynı şekilde devam ediyorum. Onlar benim ikinci ailem. Birçok kez eski kız arkadaşlarım erkek arkadaşlarımı kıskanmıştır. Çünkü belli bir yaştan sonra hayatın içinde bu kadar güvenebileceğin, sırtını bu kadar kolayca yaslayabileceğin insanla karşılaşmıyorsun.”

İlk sinema filmi: Doğa Can Anafarta/ Damat Takımı

Hayran olduğu kişi: Yönetmen Christopher Nolan. “Gerek kurduğu dünya, gerek diyalog yansıtmaları ile hikaye anlatımı beni içine çekiyor. Onunla konuşma fırsatı bulsam; ‘Yaratıcılığınızın kaynağı ne?’ diye sorarım. Nedir onu besleyen merak ediyorum.”

Aşk tanımı: “Aşk insanın kendini keşfetmesinde ona yardımcı olacak bir duygu durumu. Âşık oldukça ve yaralandıkça büyüyoruz. Bu anlamda tecrübe kazanıyoruz. Kendi hatalarını ve yanlışlarını görüp zaman içinde bunları düzeltiyorsun. Asıl önemli olan; karşındakinin gönlüne ve ruhuna sahip olmak. Çünkü ilişkide ihtiyaç duyulan şey beden değil, ruh.”

Hayata bakışı: Hayat mottosu insan biriktirmek. “Diğerleri geçici şeyler. İleride çocuklarıma ya da torunlarıma anlatabileceğim bir sürü para yerine bir sürü hikayemin olması gerekiyor. O yüzden elimden geldiği kadar insan biriktiriyorum. Beni kırmak çok zordur ama gerçekten bu iş için uğraşırsanız, beni kırmayı başarırsanız, o zaman hayatıma siz hiç yokmuşsunuz, hiç tanışmamışız, hiç var olmamışsınız gibi devam ederim.”

İş hayatına bakışı: Sektörde yakışıklılığın gelip geçici olduğunu düşünüyor. “10 yıl boyunca fizik bir yere kadar etkili olabilir. Bir noktada yetenek ve mesleğe duyduğunuz aşk devreye girer. Zaten bunun tiple ya da boyla posla olduğunu düşünsem, bana geldiğim nokta yeter. Ama yetmiyor! Sadece yakışıklılığına ve güzelliğine güvenip bu sektörde devam etmeyi düşünen insanlara çok üzülüyorum çünkü uzun ömürlü olamazlar. Onlara şans verenler hep olacak ama önemli olan bu şansı nasıl değerlendirdikleri. Aslında bu bir tercih meselesi. Bir insan ekrana bakıp ne kadar iyi gözüktüğünü düşünerek mutlu olabilir, yeterli gelebilir ama ben o sahnede gereken duyguyu oyuncu olarak verebilmişsem, seyirci soluksuz izleyebiliyorsa mutlu olurum. Aradığım şey bu, o zaman başarılı olmuş olurum. Bana bu yüzden para ödüyorlar, yakışıklı olduğum için değil.”

Kariyer planı:  Bugüne kadar dizilerde oynayan Furkan’ın dışına çıkıp içinde olan şeyi insanlara göstermeyi ve ruhunu koyarak bir şeyler üretmeyi amaçlıyor. İşlerinde mesaj kaygısı arıyor. “Senaryo yazıyorum, kendi filmimi çekmek istiyorum. Niyetim artık başka bir seviyeye geçmek.”

Gelecek Hayali: Amerika’da oyunculuk yapmak istiyor. “Biraz daha burada çalışıp para biriktirdikten sonra orada uzun bir süre kalıp çalışmak, uzun bir süre yaşamak istiyorum. Türkiye’den kesinlikle kopamam, ailem zaten burada. Ama en azından orada da bir düzen kurmak istiyorum. Kendim yönetip kendim oynadığım bir film çekmek istiyorum.”

Kaygıları: Benzer rollerle izleyici karşısına çıkmak.  “Yapımcılar risk almaktan korkuyor. Bu da bizim için işin en zor kısmı. Bu sebeple yazılan karakterler de birbirinden çok farklı olmuyor. Ama artık internet işleri çoğaldı. Oyuncular kalemi eline alıp kendi hayal güçlerinden yeni bir şeyler çıkarmalı. Ben de bu sebeple senaryo yazmaya başladım.”

Rol modeli: Büyürken etkisinde kaldığı, Küçük dayısı , Hayri.”

Kimlere hayranlık duyar? Nuri Bilge Ceylan yönetmen olarak izlemekten en keyif aldığı isim. “Oyuncu olarak olgunlaştım ve onunla çalışmayı çok isterim.”

Kadında çekicilik kriteri: Özgür ruhlu, espri yeteneği olan kadınları çekici buluyor. “Kadını etkileyici kılan zekası ve espri yeteneği. Seksilik ise kesinlikle bakışlarda yatan bir şey. O insanın içinde olan cinsel bir dürtü ve bu dürtüyü kıyafetle veremezsin. Etekle, jartiyerle değil sadece gözünle verebilirsin. O hissettiğin şeyin dışa vurumu sadece gözünün içinde.  Genelde ben egzotik kadınları beğeniyorum. Altın oranlara ihtiyaç yok. Kışkırtıcı bir güzellik.”

Furkan Andıç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar?  Mutfakta vakit geçirmenin her zaman keyifli ve dinlendirici olduğunu düşünüyor. “Omlet çeşitlerini iyi yaparım, et pişirmeyi de çok seviyorum. Izgara, mangal, sote her türlü çeşidini yapmaktan keyif alıyorum.  Ayrıca pasta yapmayı da öğrendim; süslemeler dahil .”

Hangi filmden etkilendi? ‘Hayat Güzeldir’ filmini defalarca izlese de sıkılmaz. “Başroldeki karakterin mutsuzluklara karşı olumlu bakışı beni çok etkiliyor.”

En sevmediği özelliği? Unutkanlığı ve çabuk heyecanlanması bu özellikleri hata yapmasına sebep olabiliyor.

En sevdiği özelliği? İnsanlarla kolay anlaşıyor ve genellikle çözüm odaklı. Bunun yanında enerjisi yüksek, pozitif bir karakter olduğunu düşünüyor.

En büyük korkusu? Yalnız kalmak. Buna paralel olarak sevdiklerini kaybetmek de en büyük korkuları arasında. “İnsanlar benim motivasyon ve enerji kaynağım.”

Bugüne kadar yaşadığı en ilginç deneyim? Bali seyahati. “Daha önce tanık olmadığım bir yaşam ortamıydı. Bunun yanında kişisel olarak da çok etkileyici deneyimler yaşadım.”

Süper güçlere sahip olma şansı verilseydi hangi güce sahip olmak isterdi? Nesneleri istediği yere atabilme özelliğine sahip olma fikrini heyecan verici buluyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Çatı Katı Aşk / Ateş Avcı

2019- Her Yerde Sen / Demir Erendil

2019- Kardeş Çocukları / Volkan Demir

2017/2018- Meryem/ Savaş Sargun

2016- Tatlı İntikam/ Sinan Tankut

2015/2016- Kırgın Çiçekler/ Gökhan

2014/2015 – Kaçak Gelinler / Selim İnan

2013 – Yağmurdan Kaçarken / Harun

2013 – Aşk Ekmek Hayaller

2012- Bir Kurabiye Masalı

2012- Adını Feriha Koydum/ Selim

2011/2013 – Umutsuz Ev Kadınları / Levent

2011 – Kolej Günlüğü (Dizi)

 SİNEMA FİLMLERİ

2017- Damat Takımı/ Ömer

ÖDÜLLERİ

2016-43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri /En İyi Komedi Dizisi Erkek Oyuncu

2016- En İyi Dizi Çifti (Pelin-Sinan) /Tatlı İntikam

2020 -46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri Aybüke Pusat ile birlikte En İyi Dizi Çifti / Her Yerde Sen