Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Gerçeğin Peşinde programında Serap Paköz’e acilen avukat desteği lazım!

Gerçeğin Peşinde programında Serap Paköz’e acilen avukat desteği lazım!

tarafından ker_def

Milliyet Cadde’den Ali Eyüboğlu’nun yazısı:

CİNAYETLER EKRANDA BÖYLE AYDINLANIYOR!

TV8’de Serap Paköz’ün sunduğu ‘Gerçeğin Peşinde’de otomobilde kendini yakarak intihar ettiği sanılan, otopside kalbinde yedi bıçak darbesi saptanan Fehmi Özcan konusu aydınlatılmaya çalışılıyor. Ekranda, ‘Feride’nin Nizip’ten komşusu’ yazan bir kadın bağlandı yayına…

İzleyici: Mahkemenin delil olarak kabul etmediği bir ses kaydından yola çıkıp, iki çocuk annesi bir kadının bu kadar mahrem şeylerinin ortaya dökülmesi izleyici olarak
beni rahatsız etti.

Serap Paköz: Mahkemenin bu ses kaydını delil kabul etmediğini nereden biliyorsunuz? O ses kaydına henüz ulaşılamadı ki?

İzleyici: Bunu bilmeyecek bir şey yok! İnternete giren herkes ses kaydının mahkemede delil kabul edilmediğini bilir. Bunun için bir bilgiye gerek yok.

S. P. : Ses kaydının mahkemede delil olarak kabul edilmediği doğrudur. Ancak o kişinin ruh hali hakkında aileye fikir verecektir.

Sonrasında Fehmi Özcan’ın yakınlarıyla, telefonla bağlanan kadın arasında tartışma sürdü ve bir ara Paköz devreye girdi:

“Bir avukattan bize mesaj geldi. ‘Ses kaydı mahkemede delildir. Bu dosya da bir ceza yargılaması. Ortadaki de bir cinayettir. Katili bulmak için ses kaydından kesinlikle yararlanılır’ diyor Ayşe Hanım.”

Buyurun buradan yakın… Kriminal program sunucusu, bir ses kaydının mahkemede delil olup olmadığı konusunda birkaç dakikada fikir değiştirirse ve stüdyoda “Yasalar şöyle diyor bu hususta” diyen bir avukat yoksa, ‘gerçek’leri nasıl öğrenecek seyirci?