Ana sayfa Dizi Haberleri Gerçek hayatta tanımaya çekineceğimiz Çukur dizisi karakterlerini neden çok sevdik?

Gerçek hayatta tanımaya çekineceğimiz Çukur dizisi karakterlerini neden çok sevdik?

tarafından ker_def
Çukur dizisinde canlandırdığı “İdris Baba” karakteri ile gönüllerde taht kurak Ercan Kesal, Akşam gazetesinden Sibel Ateş’e konuştu…

Çukur dizisinde herkesin gözüne hoş gelen karakterleri, örneğin Vartolu, gerçek hayatta tanımak bile istemeyecek insanlar diziyi hayranlıkla izliyor.

Ercan Kesal, pek çok kişinin gerçek hayatta arkadaşlık bile etmekten kaçınacağı bu karakterlerin nasıl olur da bu kadar çok sevildiğine şu açıklamayı getirdi:

“İnsanlar kendilerinin içinde yer alabileceklerini hayal ettikleri dünyayı özler, benimser ve severler. “Çukur”, aile kavramının, delikanlılığının, dayanışma duygusunun, cömertliğin ve kadirşinaslığın hâlâ geçer akçe olduğu bir mahalle duygusunu verdi insanlara. Orada olmaktan mutlu olacakları bir dünyayı da izlemeyi sevdiler Diğerlerinden farklıydı bir de. Oyunculuklar, reji, hikâye…”

“Çukur’a hiç düştünüz mü ve çıkmayı nasıl başardınız?” şeklinde bir soru da yöneltilen ünlü oyuncu verdiği yanıt ile de dikkat çekti.

“Düşmek ve çıkmak kavramlarının dışında konuşmak isterim doğrusu. Çok bulundum Çukur’da. Çukur’dan biri olmayı kabullenerek ve kendimi Çukur’a kabullendirerek yaşadım.”

İdris Baba karakterini mükemmel şeklide canlandıran Ercan Kesal, bunun altında yatan sebepleri da anlattı.

Bu sebepler tamamen oyuncunun bireysel başarısı ve ustalığının gösterisi…

Ercan Kesal şöyle diyor:

Gerçek hayatta tanımaya çekineceğimiz Çukur dizisi karakterlerini neden çok sevdik? 7

ÇUKUR DİZİSİ BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

“Oyunculuk meselemden söz etmem gerek bunun için. Karakteri taklit etmek yerine o olmayı tercih ederim. İyi oyuncu oynadığı her role kendi görüşlerini, duygularını ve dünyaya karşı tavrını getiren bir oyuncudur. Tüm iyi oyuncular oyununu oynarken başka biri olmaya çalışmaz. En iyi bildiği kişiyi çağırır, kendisi olur. Oyunculuk yapmak yerine senaryodaki hayatını yaşamaya koyulur. Seyirci filmden çıktıktan sonra, oynadığınız karakterle hemen sokağı döndüğünde karşılaşabileceğine inanıyorsa, tamamdır! Sadece bunu yapmaya çalışıyorum.”