Ana sayfa Sosyal Medya Gizem Karaca tarihi bir kişiliği canlandırmanın şansıyla dizilere müthiş bir geri dönüş yaptı!

Gizem Karaca tarihi bir kişiliği canlandırmanın şansıyla dizilere müthiş bir geri dönüş yaptı!

tarafından ker_def

TelevziyonGazetesi.com / Detay – Geçen sezon Fox TV’de yayınlanan Baraj isimli diziye sonradan katılan Gizem Karaca, başroller arasında yer almıştı. Başarılı performansı ile de göz dolduran oyuncu, yeni sezonda yine izleyicilerle buluşmaya başladı.

TRT1 ekranında yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu isimli dizi için anlaşma yapan oyuncu, ekrana farklı bir imaj ile ve çok güçlü bir kadın karakteriyle dönüş yaptı.

Büyük Selçuklu Devleti’nin hüküm sürdüğü yıllarda geçen hikayede, Sultan Alparslan’ın muhteşem yükseliş dönemi anlatılıyor. Gizem Karaca da bu hikayede Bizans imparatoriçesi Evdokya isimli gerçek hayatta da var olan ve tarihe ismini yazdıran bir karaktere hayat veriyor.

Bu rol için 3 ay boyunca yoğun bir eğitimden geçen oyuncu, imaj değişikliği de yaşadı. Evdokya karakteri için oyuncu binicilik, okçuluk ve hançer kullanma eğitimleri aldı.

Gizem Karaca tarihi bir kişiliği canlandırmanın şansıyla dizilere müthiş bir geri dönüş yaptı! 7

Kılıç kullanmayı da öğrenen oyuncu, profesyonel bir hazırlık süreci geçirdi. Ön hazırlıkları yoğun bir şekilde yaşayan oyuncu, böyle bir yapımda yer almanın da gururunu yaşıyor.

Gizem Karaca “Bir dizi projesine böyle profesyonelce hazırlanmak ve bu ortamın sunulması çok değerli, işin önemini ve önem verildiğini anlamak oyuncuyu daha da motive ediyor” açıklamasını yaptı.

Tarihte ilk Bizans İmparatoriçesi olmayı başaran Evdokya güçlü ve hırslı bir kadındı. Gizem Karaca da böyle bir karaktere hayat verdiği için kendini şanslı hissediyor.

Oyuncu, “Güçlü ve hırslı bir kadını canlandırmak benim için çok kıymetli, tabii bol bol araştırıp gerçek bilgilere ulaşmak daha da keyif verici. Yepyeni bir imajla, uzun bir hazırlık süreci ile çok iyi bir karakter çıkardığımı düşünüyorum. Evdokya’nın başarılarını ve gidişatını göstermek için heyecanlıyım” açıklamasında bulundu.