Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı diğer dizilerden çok farklı! Veysel’e hayat veren Semih Ertürk’ten güçlü vurgu!

Gönül Dağı diğer dizilerden çok farklı! Veysel’e hayat veren Semih Ertürk’ten güçlü vurgu!

tarafından ker_def

Her hafta TRT 1 ekranlarında milyonları buluşturan Gönül Dağı, izleyenleri derinden etkileyen güçlü senaryosuyla olduğu kadar başarılı oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Dizide Taner’in (Berk Atan) amcaoğlu, Düğüncü Muammer’in oğlu kaportacı Veysel’i canlandıran Semih Ertürk de sanat dünyasının genç yeteneklerinden biri…

Babasıyla yıldızı bir türlü barışmayan, kuzenleriyle hayallerini gerçekleştirmek için amansızca mücadele eden, çok çabuk sinirlenen ancak ellerini toprağa soktuğunda aynı hızla sakinleşen Veysel karakteriyle başarılı bir performans sergileyen Semih Ertürk, “Cemile, Veysel’in gerçekleşmesini istediği tek hayali, her şeyi, adeta onun can simidi” diyor.

Dizide hikayenin, karakterlerin hayallerinin etrafında şekillendiğini ve seyircinin her karakterin hayalinin bir parçasıyla özdeşleştiğini belirten Semih Ertürk, “Gönül Dağı, diğer projelerden çok farklı. Dizimizde, her karakterin ayrı bir öyküsü var. Samimiyet, sıcaklık, bozkırın hakikatleri, aile ilişkilerinin, birlik, beraberliğin, sevginin gücü çok iyi vurgulanıyor. Bizlerle hayallerini paylaşan ve masalımızı sahiplenen seyircilerimize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşuyor.

Gönül Dağı diğer dizilerden çok farklı! Veysel'e hayat veren Semih Ertürk'ten güçlü vurgu! 9

Eşine ve ailesine bağlılığıyla dikkat çeken, kuzenlerin hayallerine, icadlarına gönülden inanan ve onların en büyük destekçisi olan Cemile’nin Veysel’in hayatında önemli bir yer tuttuğunu, hatta onun isteyip de gerçekleşen tek hayali olduğunu ifade eden Ertürk şunları söylüyor:

“Veysel hayallerini başkalarının tercihlerine kurban vermiş ve buna boyun eğip kendi deyimiyle ‘kurcalamadan’ hayatına devam etmeye çalışan biri… Cemile, Veysel’in isteyip de gerçekleşen tek hayali… Cemile Veysel’in can simidi gibi, hayata şimdiki ‘temiz’ haliyle tutunabilmesinin en büyük sebeplerinden biri belki de… Çünkü babasıyla ilişkisi itibariyle ‘değer görme’ konusunda oldukça açık var Veysel’in hayatında… Bu açığı kuzenlerinin omuz desteğiyle ve Cemile’nin aşkıyla kapamış bu güne kadar ve kalbi böyle temiz kalabilmiş muhtemelen…”

Gönül Dağı diğer dizilerden çok farklı! Veysel'e hayat veren Semih Ertürk'ten güçlü vurgu! 10

Dizide, kuzenleri Ramazan ve Taner’le birlikte “66” adını verdikleri uçak projesini gerçekleştirmek için engellerle savaşan Veysel, arka arkaya gelen olaylar ve sorunlar nedeniyle henüz maddi manevi kazanç edemiyor. Gedelli’nin mucitlerinin ülkemizde hayalleri için mücadele eden ve gerçekleştirmek için engellerle savaşan binlerce kişiye ilham olduğunu kaydeden Semih Ertürk şöyle devam ediyor:

“Taner, Ramazan ve Veysel’in en büyük hayali 66 adını verdikleri uçak… Henüz bu güzel icadlarıyla ilgili bir kazanç elde edemeseler de ben önlerine gelen diğer engelleri de aşacaklarını umuyorum… Ayrıca başka icadlara da imza atıyorlar…”

“HAVALAR GÜZELKEN GÖNÜL DAĞI’NA TIRMANDIM”

Daha önce Anadolu’da hiç çalışmadığını aktaran Ertürk, havalar soğumadan önce dizide Gönül Dağı ismi verilen dağa tırmandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Zirvedeki büyük kayaya çıkamadım tabii ama tepeye kadar çıktım ve yarım saat kadar oturdum orada. Dünyayla aramda hiçbir şey yokmuş gibi gelmişti orada otururken. Bozkırın ne demek olduğunu manzaram o olduğunda anladım… Gerçekten muhteşemdi…”

Gönül Dağı diğer dizilerden çok farklı! Veysel'e hayat veren Semih Ertürk'ten güçlü vurgu! 11

“KENDİMİ SANATÇI OLARAK DEĞERLENDİRMEM”

Oyuncu olmak istediğini söylediğinde ailesinin kendisine destek olduğunu belirten Semih Ertürk, “Ben yaptığım işi sanat diye nitelendirecek kadar üstün bir yaratıcılık gösterdiğimi düşünmüyorum, bu yüzden kendimi sanatçı olarak değerlendirmem. Ailem bu konuda en büyük şansım, özellikle annem bu tutumuyla kendi yolumu çizmemde çok büyük etkendir. Ne istersem bir şekilde bulup buluşturmaya ya da olanak sağlamaya çalıştılar. Oyuncu olmak istediğimi anneme söylediğimde küçük bir es verip ‘Peki, ne yapmak lazım?’ diye sormuştu hiç unutmam. Ailem şanstır benim için…”

GÖNÜL DAĞI’NIN 12. BÖLÜMÜ 16 OCAK CUMARTESİ TRT 1’DE

Yapımcılığını Köprü Film/Ferhat Eşsiz, yönetmenliğini Yahya Samancı’nın üstlendiği Gönül Dağı’nın başrollerini Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan paylaşıyor.

Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Ali Düşenkalkar, Erdal Cindoruk, Gülhan Tekin, Feyza Işık, Ege Aydan, Eser Eyüboğlu, Cihat Süvarioğlu, Semih Ertürk, Nazlı Pınar Kaya, Şebnem Dilligil, Yavuz Sepetçi, Nuri Gökaşan, Hazal Çağlar, Hüseyin Sevimli ve Çiğdem Aygün’ün rol aldığı Gönül Dağı’nın 12. Bölümü ise 16 Ocak Cumartesi saat 20:00’de TRT 1 ekranlarına gelecek.