Ana sayfa Sosyal Medya Gözlerim yerinden çıkıyordu! Engin Altan Düzyatan F-16 deneyimini yıllar sonra anlattı!

Gözlerim yerinden çıkıyordu! Engin Altan Düzyatan F-16 deneyimini yıllar sonra anlattı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Engin Altan Düzyatan, NBA’de Cleveland Cavaliers forması giyen basketbolcu Cedi Osman’ın Instagram yayınına katıldı. Ünlü oyuncu, karantina döneminde neler yaptığından, rol aldığı yapımlara kadar farklı sorulara yanıt verdi. Özellikle de F-16’ya bindiği anları ilk kez anlattı.

Karantina döneminde yemek işine girmediğini belirten Engin Altan Düzyatan, çocukları için ahşaptan 2 metreye 2,5 metre ölçülerinde ev yaptığını hatırlattı. Engin Altan Düzyatan, şöyle konuştu: “Ailece beraber yaptık, sıfırdan yapıp bir şey inşa etmek gerçekten keyifliydi. Hepimiz çocuklara oyun evi yaptık. Bana yenilik bu oldu açıkçası.”

“Canlandırdığın karakterden hangisi sensin?” şeklindeki bir soru üzerine ünlü oyuncu, şu sözlerle yanıt verdi:

“Hepsi bir anlamda benim, ama diğer taraftan bakarsak hiçbirisi de ben değilim. Oyunculuk biraz öyle bir şey. Bir rol geldiği zaman o senmiş gibi, sen gerçekten o rolün hissettiklerini hissetsen ne yaparsın diye düşünüyorsun. Kendin benliğini de koyuyorsun. Kendinden de bir şeyler katmak zorundasın. Bazı rollerin daha fazla benzer yanları oluyor. Bazı rollerin daha az oluyor. Baktığın zaman hepsinden biraz biraz var bende. Hepsi çok keyifli rollerdi. Oynadığım her rolle de gurur duyarım. Severek oynamışımdır, oynadığım rolleri. Pilot olmak çok keyifli bir işti. Ertuğrul Gazi’nin apayrı bir yeri vardı. Romantik komedilerin apayrı bir yeri vardı.”

Gözlerim yerinden çıkıyordu! Engin Altan Düzyatan F-16 deneyimini yıllar sonra anlattı! 8

Engin Altan Düzyatan, oyunculuğa ilk başladığı dönemlerde Beyaz Gölge isimli dizide basketbolcu olarak rol aldığını da hatırlattı. Amerikan dizisinin Türkiye uyarlamasını TRT’de yaptığını anlatan Engin Altan Düzyatan, tüm oynadığı karakterlerden biraz kendisinde olduğunu ifade etti.

Cedi Osman, hayalinin pilot olmak olduğunu söyleyince Engin Altan Düzyatan, “Biraz üzülebilirsin, bi F-16 ile uçtum, 70 dakika” şeklinde konuştu.

Gözlerim yerinden çıkıyordu! Engin Altan Düzyatan F-16 deneyimini yıllar sonra anlattı! 9

Hatırlanacağı üzere ünlü oyuncu, 2011 yılında çekilen Anadolu Kartalları isimli filmde bir savaş pilotunu canlandırmıştı. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın izniyle F-16 savaş uçağına binen oyuncu, yaşadığı deneyimi ilk kez anlattı. Konya 3. Ana Jet Üssü’nden havalanan uçakta deneyimli bir pilot ile birlikte uçan Engin Altan Düzyatan, 70 dakika havada kaldı.

Aktörün yaşadığı deneyimin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

7.2 saniye boyunca 9 G çektiğini anlatan Engin Altan Düzyatan, “-2’den sonrasında gözlerim yerinden çıkıyordu. Çok fazlaydı gerçekten. Ama +9’u 7.2 saniye çektim. Elimde brovöm var. F-16 fabrikasından gelen ” diye konuştu.

Engin Altan Düzyatan’a gönderilen brovöde şöyle yazıyordu: “Tebrikler, 9 G çektiniz. Pilot olmak için vücudunuz uygundur.”

Havacılık Tıbbı Bölümü’nün Başkanı Prof. Hasan Fehmi Töre, Hürriyet gazetesine 2005 yılında verdiği röportajda 9 G’nin ne anlama geldiğini şu ifadelerle anlatmıştı:

“70 kiloluk bir pilot, uçağı 9 G’yle yukarı çekmeye başladığında 9 G yani, 630 kilo yükün altında demektir. Akciğerler yapışmış, suratınız sarkmış, göz kapaklarınız uzamıştır.”

Videodan röportajı izleyebilirsiniz.